Ντ. Στρος-Καν: Οι δικηγόροι του θεωρούν την υπόθεση ως "κούφια"

18:10 27/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο φάκελος της υπόθεσης για την οποία ο Ντομινίκ Στρος-Καν ανακρίθηκε στη Λίλλη, για "συνέργεια σε μαστροπεία" και "κατάχρηση δημοσίων αγαθών", είναι "κούφιος, άδειος και υπερεκτιμημένος" και θα καταρρεύσει, εάν τεθεί σε κατ' αντιπαράθεση εξέταση, δήλωσαν σήμερα οι δικηγόροι του.

Ο δικηγόρος Ανρί Λεκλέρ έκρινε ότι ο πελάτης του "θα έπρεπε να έχει το καθεστώς του μάρτυρα με νομική καθοδήγηση" κατά τη στιγμή της εξέτασης του την Δευτέρα από τους δικαστές για την υπόθεση της πορνείας, τη λεγόμενη του Κάρλτον (πολυτελές ξενοδοχείο στην Λίλλη). Αυτό το καθεστώς είναι ενδιάμεσο
ανάμεσα σε αυτό ενός απλού μάρτυρα και εκείνου που ανακρίνεται.

"Τα αδικήματα που προσάπτονται στον DSK είναι ανύπαρκτα", είπε ο δικηγόρος. "Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος του DSK", επέμεινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. "Αυτή η υπόθεση είναι κούφια, άδεια, και υπερεκτιμημένη", τόνισε.

Η ακρόαση του κ. Ντομινίκ Στρος Καν από τους δικαστές στη Λίλλη έγινε δυο ημέρες νωρίτερα, χθες Δευτέρα, σε συμφωνία με την υπεράσπισή του, "για να αποφευχθεί η φασαρία" που δημιουργείται από την μαζική παρουσία των δημοσιογράφων, είπε ο Λεκλέρ. Η ακρόαση του DSK, αρχικά προγραμματισμένη για την Τετάρτη, έληξε με την απόφαση να υποβληθεί σε ανάκριση.

Ο Λεκλέρ εξέφρασε επίσης τη λύπη του για την απαγόρευση της επικοινωνίας που επιβλήθηκε στον πελάτη του. "Αυτή η απαγόρευση της επικοινωνίας είναι ένα μέτρο κακόβουλο και περιττό", είπε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια "παράξενη κατάσταση".

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ανακρίθηκε τη Δευτέρα στη Λίλλη για "συνέργεια σε μαστροπεία" και "κατάχρηση δημοσίων αγαθών", μια απόφαση στην οποία οι δικηγόροι του θα ασκήσουν έφεση, ενώ μια πρώτη ακρόαση σε αστικό δικαστήριο για την υπόθεση της Ναφισατού Ντιαλό θα λάβει χώρα την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη.

Οι δικαστές προσπαθούν κυρίως να προσδιορίσουν, σε ποιο βαθμό ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου γνώριζε ότι οι γυναίκες, που συμμετείχαν στις βραδιές ακολασίας στις οποίες λάμβανε και αυτός μέρος, κυρίως στο Παρίσι και την Ουάσιγκτον, πληρώθηκαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα