Ντ. Μπλατ: Έδωσε το παράδειγμα ο Σχορτσανίτης

15:47 10/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Την ανάγκη να δικαιολογηθεί για την παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στον αγώνα με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, αν και δεν τον υπολόγιζε λόγω τραυματισμού, ένιωσε ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Έλληνας διεθνής σέντερ αγωνίστηκε 15 λεπτά σημειώνοντας 22 πόντους στη νίκη της Μακάμπι με 85-75 επί της ρωσικής ομάδας, στη "NOKIA Arena" του Τελ Αβίβ. Ο Μπλατ εξήγησε πως ήταν απόφαση του Σχορτσανίτη να μπει και ν' αγωνιστεί. «Έδωσε το παράδειγμα ο Σχορτσανίτης» σχολίασε ο Μπλατ, ενώ ο ίδιος ο «Σόφο» αναφέρθηκε και στην επιστροφή του έτερου
σέντερ της Μακάμπι, Σον Τζέιμς.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δήλωσε σχετικά: «Δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Μέχρι την Τρίτη, ο Σοφοκλής ήταν εκτός. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους γιατρούς μας και στους φυσιοθεραπευτές, επειδή έκαναν εκπληκτική δουλειά. Ήταν με πατερίτσες μία ημέρα πριν τον αγώνα. Το πρωί του αγώνα ήρθε ντυμένος με πολιτικά ρούχα στην προπόνηση. Κοιτάγαμε ο ένας τον άλλο και τότε ήρθε ο ίδιος ο “Σόφο” και μου είπε: “Θα παίξω”. Έκανε ένα εξαιρετικό ματς και έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ. Έδωσε το παράδειγμα. Το πρωί του είχα πει να μην προπονηθεί, να πάει για θεραπεία, ώστε να έρθει το βράδυ και να δοκιμάσει για μερικά λεπτά, ώστε απλώς να μας δώσει ώθηση και να σπρώξει τον κόσμο. Δεν άκουσε την συμβουλή μου και αποφάσισε να αγωνιστεί. Δεν το βλέπεις αυτό να γίνεται και κάθε μέρα».

Από την πλευρά του, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης υπογράμμισε για την καλή εμφάνισή του και τη νίκη της ομάδας του, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας: «Κανείς δεν ήξερε πως θα έρθουν τα πράγματα και είμαι χαρούμενος για το εξαιρετικό μας παιχνίδι. Παίξαμε σαν ομάδα και είμαι χαρούμενος που επέστρεψε ο Σον Τζέιμς. Αυτό μας έδωσε δύναμη. Είναι διασκεδαστικό να είσαι μέλος αυτής της ομάδας. Ήταν όμορφο να ακούει κανείς αυτόν τον κόσμο. Τους αγαπώ και εκτιμώ την υποστήριξή τους. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τους δικαιώσω».
Keywords
Τυχαία Θέματα