Ναύπλιο: Απόψε ανοίγει τις πύλες του το 22ο διεθνές φεστιβάλ μουσικής της πόλης

12:42 21/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Απόψε το βράδυ ανοίγει τις πύλες του, το 22ο διεθνές φεστιβάλ μουσικής Ναυπλίου, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιάννη Βακαρέλη, παρουσιάζοντας λαμπρότερα σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς κλασικής σκηνής.

Πρόκειται για ένα επιτυχημένο θεσμό της ελληνικής περιφέρειας, που έχει τιμηθεί με τη διάκριση του καλύτερου φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών.

Οι συναυλίες που πραγματοποιούνται με συμβολικό εισιτήριο,
στα μαγευτικά μνημεία και πλατείες του Ναυπλίου, φέτος έχουν ως κεντρικό κορμό την ελληνική πολιτιστική και μουσική δημιουργία, ως ένα «χρέος» υπενθύμισης, ενώ το βασικό πρόγραμμα διανθίζεται με ξεχωριστές μουσικές κλασικών και σύγχρονων συνθετών και διακεκριμένους καλλιτέχνες του κόσμου.

Το φεστιβάλ Ναυπλίου ανοίγει τις πύλες του, απόψε το βράδυ στο Φουγάρο, με ένα αφιέρωμα στην ελληνική ποιητική δημιουργία, από την αρχαιότητα έως και τα νεότερα χρόνια.

Ο Θοδωρής Οικονόμου, ερμηνεύει δικές του συνθέσεις παρουσία μιας μεγάλης του ελληνικού θεάτρου, της Λυδίας Κονιόρδου.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η πρωτότυπη μουσική της παράστασης «Οδύσσεια», σύλληψης του διεθνούς φήμης Robert Wilson, ενώ την ερμηνεία των τραγουδιών αναλαμβάνει η σημαντική ηθοποιός. Στο δεύτερο μέρος πρωτοπαρουσιάζεται μια καινούργια σύνθεση ενός μουσικού σύμπαντος από το οποίο αναδύονται 11 μελοποιημένα ποιήματα του Κώστα Καβάφη, φέρνοντας το κοινό πιο κοντά στον σπουδαίο ποιητή και μάλιστα 150 χρόνια μετά τη γέννησή του.

Αύριο Σάββατο, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιλέγει το Ναύπλιο για πρώτη στάση της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας του. Στον ευρύ και φιλόξενο χώρο της πλατείας Αρβανιτιάς. Την Κυριακή, το Nafplion Festival Ensemble, θα παρουσιάσει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, το ιδιαιτέρως απαιτητικό σεξτέτο του Μέντελσον καθώς και την ορχηστρική σουίτα της όπερας «Porgy and Bess» -έναν αρτιστικό θρίαμβο, τόσο μουσικό όσο και ανθρώπινο, γεμάτο αντιρατσιστικά μηνύματα, του Τζορτζ Γκέρσουιν.

Τέλος, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ο διακεκριμένος Έλληνας σολίστας Βασίλης Βαρβαρέσος θα ανοίξει την εβδομάδα στο ιστορικό κτίριο του Βουλευτικού με ένα πρόγραμμα που ισορροπεί ανάμεσα σε μπαρόκ, κλασικούς, ρομαντικούς και ιμπρεσιονιστικούς ήχους.
Keywords
Τυχαία Θέματα