Μουρίνιο: Το ματς της δεκαετίας εναντίον της Ντόρτμουντ

21:37 29/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Ως "ματς της δεκαετίας" για τη Ρεάλ Μαδρίτης, χαρακτήρισε ο Ζοζέ Μουρίνιο τη ρεβάνς με την Ντόρτμουντ, αύριο στην ισπανική πρωτεύουσα. «Ωστόσο, το ίδιο πίστευα και στο πρώτο ματς, αλλά παίξαμε λες κι ήταν φιλικό!» είπε ο Πορτογάλος προπονητής που διατήρησε και σήμερα το γνωστό "μπλαζέ" ύφος του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου: «Αν δεν πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν αλλάζει κάτι για μένα. Πολλοι προπονητές δεν το έχουν κατακτήσει ποτέ. Εγώ ευχαριστώ τον Θεό που το πέτυχα εις διπλούν. Από την αρχή της διοργάνωσης θεωρούσα πιθανή διεκδικήτρια του τροπαίου την Ντόρτμουντ».

Το
4-1του πρώτου αγώνα φέρνει τους Γερμανούς με το... ένα πόδι στον τελικό του Λονδίνου. Ο Μουρίνιο σχολίασε σχετικά: «Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για μαθηματικές πιθανότητες πρόκρισης και το έχω πει ήδη στους παίκτες μου. Το πιο σημαντικό είναι να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Στους περισσότερους συλλόγους η επιτυχία ανήκει σε όλους και η αποτυχία στον προπονητή. Παίξαμε πολύ άσχημα στο Ντόρτμουντ και μου είναι δύσκολο να φαναστώ ότι θα επαναλάβουμε μια τέτοια εμφάνιση. Ολα μπορούν να συμβούν».

Μετά την εντυπωσιακή νίκη 4-1 του πρώτου αγώνα, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν μπορεί να αποποιηθεί τον τίτλο του φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Εστω κι αν αντίπαλος της Ντόρτμουντ είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ο Γερμανός προπονητής αναγνώρισε ότι «... μπορεί να μην είμαστε ακόμα στον τελικό, αλλά πράγματι το σκορ του πρώτου αγώνα είναι καλύτερο απ΄ότι περιμέναμε. Η Ρεάλ θα δοκιμάσει τα πάντα, αρα ας περιμένουμε για να δούμε τι θα συμβεί». Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου κυριάρχησαν ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με τον εντυπωσιακό ποδόσφαιρου που αποδίδει η Ντόρτμουντ. «Θέλαμε εδώ και καιρό να παίζουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Δεν είναι δική μου ιδέα, είναι της ομάδας. Δεν ανακάλυψα εγώ το ποδόσφαιρο. Οι θεωρίες υπάρχουν. Το δύσκολο είναι να τις θέσεις σε εφαρμογή» εξήγησε ο Κλοπ και πρόσθεσε: «Στο πρώτο ματς ενθουσιάσαμε τον κόσμο μας. Ολοι ξέρουν πώς μπορούμε να παίξουμε. Εχουμε εξαιρετικές επιθετικές επιλογές και το αποδείξαμε το πρώτο ματς».

Σ. Ράμος: Να πάρουμε εκδίκηση

Η λέξη "εκδίκηση" περικλείει το νόημα σου συνόλου των δηλώσεων που έκανε ο Σέρχιο Ράμος. Ο διεθνής αμυντικός που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κατακτήσει δύο φορές το EURO και μία το Παγκόσμιο Κύπελλο, υπενθύμισε ότι ποτέ δεν έχει παίξει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ! «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό. Είμαι εδώ οκτώ χρόνια και δεν τα έχω καταφέρει ποτέ. Είμαστε οι καλύτεροι και πρέπει να το πιστέψουμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση» είπε ο 27άχρονος Ράμος και πρόσθεσε: «Θέλουμε εκδίκηση. Οι αναμνήσεις από το πρώτο ματς είναι αρνητικές. Ξέρουμε ότι θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας από το πρώτο λεπτό, αλλά αυτό δεν θα έχει καμία σημασία αν χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Γνωρίζουμε πόσο δυνατός είναι ο αντίπαλός μας. Αν σκοράρουν θα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο παρά μόνο ότι θα κάνουμε το καλύτερο».

Γιούργκεν Κλοπ (προπονητής Ντόρτμουντ): Μετά την εντυπωσιακή νίκη 4-1 του πρώτου αγώνα, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν μπορεί να αποποιηθεί τον τίτλο του φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Εστω κι αν αντίπαλος της Ντόρτμουντ είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ο Γερμανός προπονητής αναγνώρισε ότι «... μπορεί να μην είμαστε ακόμα στον τελικό, αλλά πράγματι το σκορ του πρώτου αγώνα είναι καλύτερο απ΄ότι περιμέναμε. Η Ρεάλ θα δοκιμάσει τα πάντα, άρα ας περιμένουμε για να δούμε τι θα συμβεί». Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου κυριάρχησαν ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο που αποδίδει η Ντόρτμουντ. «Θέλαμε εδώ και καιρό να παίζουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Δεν είναι δική μου ιδέα, είναι της ομάδας. Δεν ανακάλυψα εγώ το ποδόσφαιρο. Οι θεωρίες υπάρχουν. Το δύσκολο είναι να τις θέσεις σε εφαρμογή» εξήγησε ο Κλοπ και πρόσθεσε: «Στο πρώτο ματς ενθουσιάσαμε τον κόσμο μας. Ολοι ξέρουν πώς μπορούμε να παίξουμε. Εχουμε εξαιρετικές επιθετικές επιλογές και το αποδείξαμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα