Μνήμες 9/11 και πάλι στις ΗΠΑ - Εκρήξεις στη Βοστόνη, 2 νεκροί πολλοί τραυματίες

01:09 16/4/2013 - Πηγή: E-Typos

Ανανέωση 01.22

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστόνης, ανέφερε στην πρώτη επίσημη ενημέρωση των τοπικών αρχών, ότι οι εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια τους διεθνούς μαραθωνίου της πόλης και προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον δυο ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, ήταν αποτέλεσμα «ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών που οδήγησαν σε σοβαρές σωματικές βλάβες».
Ο Εντ Ντέιβις ανέφερε, ότι οι ερευνητές της αστυνομίας που εξετάζουν τις συνθήκες, δεν συνδέουν την πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (JFK) της πόλης, με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά της διάρκεια
του μαραθώνιου.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, διαψεύδονται επίσης, οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από αμερικανικά μέσα, ότι οι αρχές κρατούν, τουλάχιστον, έναν ύποπτο που φέρει ευθύνη για τις επιθέσεις. Ο Εντ Ντέιβις ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η αστυνομία εξέτασε και ανέκρινε πολλούς αλλά δεν έχει συλλάβει κανέναν που να συνδέεται άμεσα με τις επιθέσεις».

Ανανέωση 01.12

Διαβεβαιώσεις πως θα εξακριβωθεί ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στη Βοστόνη έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στο διάγγελμα που απηύθυνε από τον Λευκό Οίκο στον αμερικανικό λαό.
«Δεν ξέρουμε ακόμη ποιος το έκανε ή γιατί αλλά θα μάθουμε», τόνισε

Ανανέωση 00.52

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα απευθυνθεί στο αμερικανικό έθνος, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος
Το διάγγελμα του αμερικανού προέδρου σχετικά με τα γεγονότα της Βοστόνης αναμένεται στις 18:10 τοπική ώρα, (2210 GMT) όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ανανέωση 00.38
Για περισσότερα από 100 άτομα που βρίσκονται ή βρέθηκαν στα νοσοκομεία και δέχτηκαν ιατρική φροντίδα μετά από τις εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, έγραψε η εφημερίδα Boston Globe μέσω του Twitter.
Δεν είναι σαφές ποια πηγή παράσχει τις πληροφορίες τις οποίες αναφέρει στο Twitter της, η Boston Globe.
Το πρακτορείο Ρόιτερς που αναμετέδωσε την σχετική είδηση από το Twitter της Boston Globe, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από κάποια ανεξάρτητη πηγή ότι τουλάχιστον 100 άτομα έχουν τραυματιστεί.
Επισήμως δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 άλλοι τραυματίστηκαν σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση, των αρχών η οποία ακολούθησε τις εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης

Ανανέωση 00.36

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε από τον διευθυντή του FBI, Μπομπ Μιούλερ και την επικεφαλής του τομέα Εσωτερικής Ασφάλειας,Τζάνετ Ναπολιτάνο, σχετικά με τα γεγονότα της Βοστόνης ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο Ομπάμα ζήτησε «ενεργή διερεύνηση και αντιμετώπιση του περιστατικού στη Βοστώνη», καθώς και συνεχή συντονισμό των κρατικών πολιτειακών παραγόντων με τους τοπικούς αξιωματούχους στη Βοστόνη.

Ανανέωση 00:20
Εκκενώθηκε το πανεπιστήμιο Harvard. Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν επιβληθεί σε όλες τις αμερικανικές μεγαλουπόλεις. Σύμφωνα με πηγές του FOXNEWS οι αρχές ασφαλείας έχουν υπό επιτήρηση στο νοσοκομείο της Βοστώνης, ένα άτομο με εκτεταμένα εγκαύματα. Πληροφορίες από τα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής που συνέβησαν οι εκρήξεις ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών πάνω από 40 άτομα.

Ανανέωση 23:45
Η αστυνομία της Βοστώνης επιβεβαίωσε και τρίτη έκρηξη στην βιβλιοθήκη JFK μετά τις δύο εκρήξεις στον τερματισμό του μαραθωνίου, σύμφωνα με το Foxnews. Επίσης το αεροδρόμιο της πόλης έχει κλείσει ενώ έχουν επιβληθεί περιορισμοί στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας υπό το φόβο της ενεργοποίησης νέων εκρηκτικών μηχανισμών, μιας και ήδη είναι στα χέρια των αρχών ασφαλείας μηχανισμοί που εξουδετερώθηκαν πριν εκραγούν. Οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας χαρακτηρίζουν το γεγονός ως εξελισσόμενο ενώ το FBI μιλά για μαζικές βομβιστικές επιθέσεις.

Ανανέωση 23:42
Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών. Σύμφωνα με το CNN.com ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 28 άτομα εκ των οποίων οι6 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Ερυθρός Σταυρός έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα ώστε να μπορεί κάποιος να αναζητήσει τους δικούς του ανθρώπους

Ανανέωση 23:20
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα κοντά στην γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για τις εκρήξεις που προκάλεσαν τουλάχιστον δύο νεκρούς και 23 τραυματίες, σύμφωνα με την Αστυνομία της Βοστόνης, και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές.

Νωρίτερα απόψε

Η αστυνομία της Βοστόνης ανακοίνωσε νωρίτερα ότιτουλάχιστον μια έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο 673 της οδού Μπόιστον δίπλα στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι σημειώθηκαν δυο εκρήξεις.

"Έγινε τουλάχιστον μια έκρηξη, η αστυνομία, η πυροσβεστική και η υπηρεσία πρώτων βοηθειών έσπευσαν στην περιοχή. Δεν έχουμε καμία ένδειξη για το πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί" δήλωσε μια εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βοστόνης.

Σύμφωνα με το δίκτυο Fox News υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις. Η εφημερίδα Boston Globe ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι τουλάχιστον δώδεκα έχουν τραυματιστεί.

Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού, όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου.

Οι εικόνες της τηλεόρασης έδειξαν τον καπνό τα ασθενοφόρα και την αστυνομία κοντά στη γραμμή του τερματισμού, όπου οι θεατές παρακολουθούσαν από τις κερκίδες.

*Όπως ενημέρωσε ο ΣΕΓΑΣ το μέλος του ΔΣ, Δημήτρης Ανδριόπουλος, όπως και οι Έλληνες δρομείς που συμμετείχαν στο μαραθώνιο της Βοστώνης, όπου σημειώθηκαν δύο εκρήξεις κοντά στη γραμμή τερματισμού και προκάλεσαν τραυματισμούς, είναι καλά στην υγεία τους. Δείτε τη στιγμή της έκρηξης:#document<!DOCTYPE html><cke:html><cke:head><cke:title></cke:title><cke:encoded>%3Clink%20href%3D%22https%3A%2F%2Fd3422saexnbpnl.cloudfront.net%2Fstatic%2Fcss%2Fembed.css%3F03282013%22%20type%3D%22text%2Fcss%22%20rel%3D%22stylesheet%22%3E</cke:encoded></link><cke:encoded>%3Clink%20rel%3D%22stylesheet%22%20href%3D%22%2F%2Fvjs.zencdn.net%2Fc%2Fvideo-js.css%22%3E</cke:encoded></link><!--{cke_protected}%3Cscript%20type%3D%22text%2Fjavascript%22%20async%3D%22%22%20src%3D%22https%3A%2F%2Fssl.google-analytics.com%2Fga.js%22%3E%3C%2Fscript%3E--><!--{cke_protected}%3Cscript%20src%3D%22%2F%2Fvjs.zencdn.net%2Fc%2Fvideo.js%22%3E%3C%2Fscript%3E--><!--{cke_protected}%3Cscript%20src%3D%22%2F%2Fajax.googleapis.com%2Fajax%2Flibs%2Fjquery%2F1.8.3%2Fjquery.min.js%22%3E%3C%2Fscript%3E--><!--{cke_protected}%3Cscript%3E%3C%2Fscript%3E--><!--{cke_protected}%3Cscript%20type%3D%22text%2Fjavascript%22%3E%3C%2Fscript%3E--></cke:head><cke:body class="not-mobile"></cke:body></cke:html> Ζωντανή σύνδεση από το ABC News
Keywords
Τυχαία Θέματα