Μίτσελ: Υποχρέωση μας η νίκη, αξίζουμε την πρόκριση

18:38 9/12/2013 - Πηγή: E-Typos
Το σύνθημα για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έδωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αυριανό κρίσιμο αγώνα με την Άντερλεχτ στο «Γ.Καραϊσκάκης» για την τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του θεσμού. Ο Μίτσελ δήλωσε πως οι παίκτες του έχουν καταλάβει την σημασία του αυριανού αγώνα και πως είναι σίγουρος πως θα τα δώσουν όλα για την νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού:

Για τη σημασία του αυριανού αγώνα:
«Θέλουμε να κερδίσουμε διότι η πορεία μας έχει δείξει πως το αξίζουμε. Για να το επιβεβαιώσουμε όμως αυτό πρέπει να το δείξουμε αύριο. Πρέπει να κλείσουμε αυτόν τον όμιλο με νίκη-πρόκριση. Οι παίκτες έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά. Ξέρουν πολύ καλά την σημασία του αυριανού αγώνα. Έχουν κλάση και εμπειρία. Ο κόσμος, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν θα μας επιτρέψουν να ξεχάσουμε την αυριανή νίκη και την σημασία της. Εάν θυμηθούμε την ημέρα της κλήρωσης που είδαμε το γκρουπ και κάποιος μας υποσχόταν πως θα παίζαμε την πρόκριση στην τελευταία αγωνιστική και πως τα πράγματα θα εξαρτώνται από εμάς, όλοι όσοι αγαπάμε τον Ολυμπιακό θα το θέλαμε αυτό».

Για το «κλειδί» της νίκης: «Πιστεύουμε πως όλες οι ομάδες ξέρουμε καλά η μία την άλλη. Το κλειδί του αγώνα αύριο θα είναι το τι μπορεί να δείξει η κάθε ομάδα. Εμείς έχουμε ανάγκη και υποχρέωση για νίκη. Όλα θα κριθούν από τη θέληση, την ψυχή, την καρδιά και την ενέργεια που θα δείξουμε στο γήπεδο. Και να μην ξεχνάμε πως στο Α' μέρος ήμασταν πιο καλοί και στις 2 περιοχές. Με έναν Ρομπέρτο πολύ καλό και με έναν Μήτρογλου που ήταν το αστέρι. Ξέρουμε πως έχουμε πράγματα να διορθώσουμε αλλά δεν θα μας ενοχλούσε να γίνει ότι και εκεί».

Για την αυριανή ενδεκάδα: «Πιστεύουμε πως όλοι οι παίκτες που θα αγωνιστούν αύριο θα λάμψουν σαν αστέρια. Αυτό που θέλουμε όμως είναι να λάμψει συνολικά ο Ολυμπιακός. Παρόλο που ξέρουμε πως δεν θα έχουμε τους Μανιάτη και Μήτρογλου, αλλάζουμε τους παίκτες και όχι τον τρόπο του παιχνιδιού μας. Έχω στο μυαλό μου ποια θα είναι η ενδεκάδα, αλλά υπάρχει μια προπόνηση ακόμη και θα πρέπει να περιμένουμε. Είμαι σίγουρος πως όποιον και αν επιλέξω θα με δικαιώσει. Δεν με πιστεύετε; Ευτυχώς που δεν είστε παίκτες μου.»

Για το αν περιμένει κάποιο «δώρο» από την Παρί «Δεν περιμένω κανένα δώρο. Αν κοιτάξουμε συνολικά τα ματς του ομίλου, η Παρί ΣΖ ήταν η καλύτερη ομάδα. Εμείς έχουμε ένα ματς για να πάρουμε το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης από τον όμιλο. Με όλο τον σεβασμό που έχουμε στην βελγική ομάδα, αύριο θέλουμε να επιβεβαιωθεί ο τίτλος του φαβορί που αφορά την ομάδα μας. Δώρο δεν περιμένω ούτε από την Παρί κόντρα στην Μπενφίκα. Η πρόκριση αν έρθει, είναι κάτι που έχουν κερδίσει οι παίκτες μου. Η Άντερλεχτ δεν έχει έρθει για βόλτα στην Ελλάδα, αλλά για να παίξει. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως εμείς έχουμε να κερδίσουμε κάτι και θα χρειαστούμε την βοήθεια του κόσμου μας. Δώρα περιμένω τα Χριστούγεννα, αν θέλετε όμως μπορείτε να μου φέρετε και αύριο.»

Του παίκτες του Ολυμπιακού στην συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που δήλωσε σχετικά με την σημασία της αυριανής αναμέτρησης και για την αγωνιστική του κατάσταση: «Γνωρίζουμε πως είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και θέλουμε την πρόκριση. Αυτό που επιθυμούμε είναι να συνδυάσουμε μια καλή απόδοση και την νίκη. Εμείς έχουμε το κίνητρο και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε την πρόκριση και να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο μας. Νιώθω πολύ καλά μετά τον τραυματισμό μου αλλά αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η ομάδα και όχι πως είμαι εγώ. Η πρόκριση για να έρθει χρειάζεται πάθος και θέληση. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά σημασία αύριο έχει κυρίως η ουσία. Και η ουσία είναι να πάρουμε την νίκη».

Για την Άντερλεχτ ο διεθνής αμυντικός είπε: «Η άποψη μου είναι πως η Άντερλεχτ είναι πολύ καλή ομάδα. Στο επιθετικό κομμάτι έχει καλούς παίκτες. Το ότι είναι αδιάφορη, την κάνει πιο επικίνδυνη. Δεν θα έχει άγχος. Το ματς θα κριθεί στην θέληση, το πάθος και την αποφασιστικότητα. Να ελέγξουμε τον ρυθμό, να τον επιβάλλουμε και με τον κόσμο μας μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση».

Ενώ για τις απουσίες των Μήτρογλου και Μανιάτη δήλωσε: «Είναι δύο παίκτες πολύ σημαντικοί για εμάς . Όμως έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ και είμαι σίγουρος πως όποια παιδιά κληθούν θα δώσουν και την ψυχή τους για τον αγώνα».
Keywords
Τυχαία Θέματα