Μίτσελ: Έχει αλλάξει επίπεδο ο Ολυμπιακός με σκληρή δουλειά

20:47 21/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο προπονητής του Ολυμπιακού σε συνέντευξη που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι της “Nova” μίλησε για τον αποκλεισμό από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και έκανε ένα μίνι απολογισμό της φετινής ευρωπαϊκής πορείας των «ερυθρόλευκων». Επισήμανε πως η ομάδα ανέβηκε επίπεδο και υποστήριξε πως το μέλλον του συλλόγου βρίσκεται στις ακαδημίες του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού:

Για την αλλαγή φιλοσοφίας του Ολυμπιακού
που πλέον "κυνηγάει" το γκολ: «Είναι η ιδέα του παιχνιδιού που έχουμε. Είναι κάτι το οποίο θέλουμε να πετύχουμε. Όπως είχαμε πει και πριν απ' το παιχνίδι με την Γιουνάιτεντ, θέλαμε να πάμε να κυνηγήσουμε ένα γκολ για να προσπαθήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις να πάρουμε την πρόκριση. Δεν περιμέναμε κανέναν άλλον να μας την προσφέρει. Είναι μία ιδέα του παιχνιδιού που μας αρέσει. Κάτι που θέλαμε να βάλουμε στην ομάδα. Δε θα μπορούσαμε να είχαμε πραγματοποιήσει, αν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν δείξει πως έχουν την ικανότητα να το κάνουν. Δεν είναι κάτι το οποίο το έχει κατορθώσει ο προπονητής. Είναι κάτι που οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές είναι ικανοί να πετύχουν».

Για το τι κρατάει από τους αγώνες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Όπως είναι φυσικό, μου έχει μείνει μία πικρή γεύση από την ήττα. Βέβαια, ήταν μία αξιοπρεπής ήττα από έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο. Όταν μπήκα στα αποδυτήρια είδα τους ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι ήταν πραγματικά κτυπημένοι από αυτή την ήττα. Ήταν πληγωμένοι, γιατί δεν ανταμείφθηκαν παρά το γεγονός πως έκαναν μία τρομερή προσπάθεια και δουλειά. Αυτό δείχνει ότι πραγματικά δεν έχουν συμβιβαστεί. Και μαθαίνουμε πως όταν παίζεις στην ελίτ του ποδοσφαίρου, η πολύ δουλειά δεν είναι αρκετή. Πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα σωστά. Και πρέπει να συνεχίζεις την προσπάθειά σου».

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο: «Ναι, φυσικά έχει αλλάξει το επίπεδο της ομάδας. Οι φιλοδοξίες που έχουμε είναι τελείως διαφορετικές. Καθημερινά η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ. Έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα. Επειδή γνωρίζουν πως η δουλειά τους είναι ένα παιχνίδι στην Ελλάδα και ένα στην Ευρώπη, ξέρουν πως πρέπει καθημερινά να δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά. Και έχουν αλλάξει τελείως τον τρόπο που συμπεριφέρονται και την νοοτροπία τους. Για αυτό αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα, γιατί πραγματικά η δουλειά και η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Και νιώθω απογοήτευση τόσο για τους ποδοσφαιριστές μας, όσο και για τον κόσμο μας. Γιατί πραγματικά αισθάνονται απογοητευμένοι. Όμως, σίγουρα βλέπουν και την αλλαγή που έχει γίνει».

Για την χρησιμοποίηση του νεαρού Βέργου στην ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ» και για το μήνυμα που στέλνει στους παίκτες των ακαδημιών: «Δεν έδωσα στον Βέργο την ευκαιρία. Την πήρε μόνος του με την δουλειά που έχει κάνει στις Ακαδημίες και με τη δουλειά που κάνει μαζί μας καθημερινά στις προπονήσεις. Εγώ ονειρευόμουν πολύ περισσότερο να πετύχει εκείνος το γκολ της πρόκρισης από ότι θα ονειρευόταν ο ίδιος ο παίκτης. Όχι επειδή απλώς είναι ένας παίκτης που προέρχεται από εμάς. Γιατί σύμφωνα με τη λίστα της UEFA είναι ένας παίκτης της ομάδας και πιστεύουμε σε αυτόν. Είναι έτοιμος να μας βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Πιστεύαμε πως εκείνη τη στιγμή θα το πετύχαινε. Όμως, δεν έχει καμία σημασία που δεν το πέτυχε τώρα. Γιατί σίγουρα στο μέλλον, είτε στο «Ολντ Τράφορντ, είτε σε κάποιο άλλο σπουδαίο γήπεδο θα το πετύχει. Θα συνεχίσει να είναι ένας παίκτης του Ολυμπιακού γιατί έχει δείξει πως έχει πάρα πολύ μεγάλες ικανότητες και είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και σίγουρα θα έχει την καριέρα που του αξίζει. Φυσικά, είναι ένα μήνυμα, το οποίο τους το έχω στείλει απ' τη στιγμή που ήρθα. Και από το καλοκαίρι θα δείτε και άλλους παίκτες.
Και αν ο πρόεδρος αποφασίσει να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο, τότε το καλοκαίρι θα δείτε πολλά περισσότερα μηνύματα προς τα παιδιά της Ακαδημίας. Δεν είναι πως δεν μου αρέσει να δίνουμε παίκτες μας σε άλλες ομάδες. Προσπαθώ τα παιδιά της Ακαδημίας να είναι μελλοντικοί παίκτες του Ολυμπιακού και όχι άλλων ομάδων. Θα μπορούσα να σας πως πέντε - έξι ονόματα παικτών της Ακαδημίας που σίγουρα θα κάνουν το καλοκαίρι προετοιμασία μαζί μας. Είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός να έχουμε στο πλευρό μας τις Ακαδημίες και να στηριζόμαστε σε αυτές. Γιατί από εκεί παίρνεις δύο ποδοσφαιριστές σε έναν. Δηλαδή έχεις τον ποδοσφαιριστή που νιώθει τα χρώματα της ομάδας, αλλά και έναν ποδοσφαιριστή που προέρχεται από το σπίτι σου»

Για τον Εργοτέλη, επόμενο αντίπαλό στο ελληνικό πρωτάθλημα:
«Είναι μία ομάδα η οποία πραγματικά έχει αλλάξει πολύ. Είναι μία ομάδα η οποία παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα. Έχει έναν προπονητή ο οποίος δείχνει τα αποτελέσματα της δουλειάς που κάνει. Για αυτό και έχει κερδίσει αρκετά παιχνίδια εντός έδρας στις τελευταίες επτά - οκτώ αγωνιστικές. Έχει νικήσει τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης. Είναι μία ομάδα που δουλεύει πολύ και αυτό φαίνεται. Ο αντίπαλός μας ξέρει να παίζει πάρα πολύ καλά στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα».
Keywords
Τυχαία Θέματα