Μιανμάρ: Η Α. Σαν Σου Κι χαιρετίζει την "αρχή μιάς νέας εποχής"

15:10 2/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Η ηγέτις της βιρμανικής αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σου Κι χαιρέτισε την "αρχή μίας νέας εποχής" κατά την ομιλία της στην έδρα της Εθνικής Ενωσης για τη Δημοκρατία της οποίας ηγείται μετά την μεγάλη νίκη του κόμματος στις χθεσινές συμπληρωματικές εκλογές.

"Αυτό είναι η αρχή μίας νέας εποχής. Δεν πρόκειται τόσο για δικό μας θρίαμβο, αλλά για τον θρίαμβο εκείνων που αποφάσισαν ότι έπρεπε να συμμετάσχουν την πολιτική διαδικασία στη χώρα μας", είπε.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα
αποτελέσματα από τη χθεσινή ψηφοφορία, η Εθνική Ενωση για τη Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι εξασφάλισε τουλάχιστον 43 από τις 44 έδρες που διεκδικούσε στις εκλογές αυτές, που θεωρούνται δοκιμασία για την ειλικρίνεια των μεταρρυθμιστικών προθέσεων της κυβέρνησης που διαδέχθηκε τη στρατιωτική χούντα εδώ και έναν χρόνο.

"Το σημαντικό δεν είναι ο αριθμός των εδρών, αν και φυσικά είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα, αλλά το γεγονός ότι οι άνθρωποι έδειξαν τόσον ενθουσιασμό με τη συμμετοχή τους στη δημοκρατική διαδικασία", δήλωσε η Κυρία της Ρανγκούν.

"Ελπίζουμε ότι όλα τα κόμματα που έλαβαν μέρος στις εκλογές αυτές θα είναι σε θέση να συνεργασθούν μαζί μας για τη δημιουργία μίας πραγματικά δημοκρατικής ατμόσφαιρας στη χώρα μας".

Ακόμη και αν η Εθνική Ενωση για τη Δημοκρατία καταλάβει και τις 44 έδρες που βρίσκονταν υπό διεκδίκηση στη χθεσινή ψηφοφορία, το νέο καθεστώς δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Το Κόμμα Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης της Ενωσης της πρώην στρατιωτικής χούντας της Βιρμανίας (Μιανμάρ), εξασφάλισε το 80% των εδρών το 2010. Κατ' εφαρμογήν του συντάγματος, το εν τέταρτον των εδρών καταλαμβάνονται από εν ενεργεία στρατιωτικούς εκτός εκλογικής διαδικασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα