Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη θα απαντήσει ο Βασίλης Καπερνάρος

18:27 10/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Αιχμές για πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του ενόψει των δημοτικών εκλογών, άφησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος - σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών- είναι ένας εκ των τριών πολιτικών προσώπων, που φέρονται να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ελεγκτικών μηχανισμών, για εμβάσματα χρημάτων στο εξωτερικό.
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να «αποκαλυφθούν τα πολιτικά παιχνίδια
σε βάρος του».

Ο κ. Καπερνάρος με μια οργισμένη δήλωσή του τονίζει πως «αν ενόχλησαν οι διαρροές για ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου στην Αθήνα, τους απαντώ ότι είμαι καθαρός και δεν με κρατάνε από πουθενά», ενώ κάνει λόγο για μια νόμιμη συναλλαγή ενός ποσού φορολογημένου.

Αφού υπενθυμίζει πως αρχικά κατηγορήθηκε για 5,5 εκατομμύρια φοροδιαφυγή, και - όπως είπε - «το ποσό αυτό απεδείχθη ότι όχι μόνο δεν είναι αληθές (το γνωρίζουν και οι ίδιοι) αλλά στο τέλος του ελέγχου θα ξαναμιλήσουμε», πρόσθεσε πως για το ποσό που έχει μείνει και δεν έχει καμία σχέση με 5,5 εκατομμύρια, έχει προσφύγει ήδη στην δικαιοσύνη.

Αναφορικά με την υπόθεση που φέρεται να εμπλέκεται σήμερα, ο κ. Καπερνάρος τόνισε ότι το Φεβρουάριο του 2009 -διάστημα που βρίσκονταν εκτός Βουλής- έκανε αίτηση, μέσω Ελληνικής τράπεζας, εμβάσματος, με την σύζυγο του.

«Τον Μάρτιο του 2009 (ένα μήνα μετά) τα χρήματα επιστρέφουν στην Ελλάδα και με αυτά αγοράζω το σπίτι, στο οποίο διαμένω έως και τώρα. Το ποσό είναι απολύτως φορολογημένο και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που δημοσιοποιείται», δήλωσε ο κ. Καπερνάρος και πρόσθεσε πως επανειλημμένως «και φορτικά» έχει γνωστοποιήσει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ότι «για οποιοδήποτε στοιχείο χρειάζονται, να μου το ζητούν και θα είμαι στην διάθεση τους, όπως άλλωστε το έχω αποδείξει».

«Γιατί άραγε, αντ' αυτού καταφεύγουν στα ΜΜΕ; Αφού γνωρίζουν τα στοιχεία μου, τα οποία, άλλωστε, έχω καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής, γιατί δεν τα αποκαλύπτουν, παρά καταφεύγουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις;», ρωτησε και κατέληξε:

«Δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι, τελείωσαν τα ψέματα, προσφεύγω στην Δικαιοσύνη και θα γίνει επιτέλους γνωστό ποιοι και γιατί παίζουν πολιτικά παιχνίδια».
Keywords
Τυχαία Θέματα