Με Πράξη Νομ. Περιεχομένου, επικυρώθηκε το Μεσοπρόθεσμο, από την κυβερνητική πλειοψηφία

19:35 9/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση της πράξης νομοθετικού περιεχόμενου για την εφαρμογή για την κύρωση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, που στηρίχθηκε από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ενώ καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της Αριστεράς.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση και εκείνους της Αριστεράς βρέθηκαν τα νέα μέτρα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με το νέο μνημόνιο,
με τους πρώτους να τα χαρακτηρίζουν σκληρά αλλά αναγκαία και μονόδρομο για τη διάσωση της χώρας και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για τραγικές πολιτικές που οδηγούν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.

Ενστάσεις, κυρίως για τα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά, εκφράστηκαν και από βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση και κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα τους, οι Ανδρέας Μακρυπίδης, Μανώλης Στρατάκης και Βασίλης Kεγκέρογλου, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα ψηφίσει την διάταξη για τη μείωση του κατώτατου μισθού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, υποστήριξε ότι δίνεται για άλλη μια φορά η μάχη για τη σωτηρία της χώρας ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν κατάφεραν να οργανώσουν ένα εθνικό διάλογο προκειμένου οι πολίτες να κατανοήσουν τις στρεβλώσεις του κράτους.

Παράλληλα άφησε αιχμές, χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει, για την στάση της ΝΔ τονίζοντας χαρακτηριστικά:
Keywords
Τυχαία Θέματα