Με ανατροπές το σχέδιο για τα νοσοκομεία της Αθήνας

16:18 2/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο κύβος ερρίφθη για πέντε νοσοκομεία της Αττικής που αλλάζουν χρήση ανταλλάσσοντας προσωπικό και γιατρούς με άλλα νοσοκομεία. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι γιατροί δεν θα μπουν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα, ενώ το υπόλοιπο προσωπικού του ΕΣΥ θα μετακινηθεί μέσω αυτής της διαδικασίας. Στο τελικό αυτό σχέδιο που δημοσιεύει σήμερα ο «Ε.Τ.», ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, κάνει την ανατροπή σε σχέση με όσα διέρρεαν στον Τύπο, αναβαθμίζοντας το «Παμμακάριστος» και το «Αγιοι Ανάργυροι»… Την ίδια ώρα, μορφή Κέντρων Υγείας Αστικού
Τύπου με ενδυναμωμένα κάποια μόνο τμήματα λαμβάνουν το «Αμαλία Φλέμινγκ», το Πατησίων και το Σπηλιοπούλειο.

Αναλυτικά, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις ειδικών και τις επισημάνσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο υπουργός Υγείας αποφάσισε η Πολυκλινική να μετατραπεί σε μονάδα εξωτερικών ιατρείων του «Ευαγγελισμός» με το οποίο συνδέεται διοικητικά. Τα εξωτερικά της ιατρεία θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Ταυτόχρονα θα στεγάζει καρδιολογική μονάδα και μονάδα αποθεραπείας.
Το Νοσοκομείο Πατησίων μετατρέπεται επίσης σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και θα ενδυναμωθεί με γιατρούς και νοσηλευτές από διάσπαρτα στην περιοχή πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.
Στα βόρεια προάστια, το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» που έχει συνενωθεί διοικητικά με το Σισμανόγλειο και το Παίδων Πεντέλης, θα αποκτήσει Κλινική μίας Ημέρας για διάφορες ειδικότητες και θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου που θα έχει τμήμα παθολογικό, καρδιολογικό και χειρουργικό. Ταυτόχρονα, θα διαθέτει Μονάδα Αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιπες κλινικές του θα μεταφερθούν προς άλλα νοσοκομεία. Το Σπηλιοπούλειο «Αγία Ελένη» θα μετατραπεί με τη σειρά του σε Κέντρο Χρονίων Νοσημάτων και Κέντρο Ακτινοθεραπείας κυρίως για καρκινοπαθείς. Ενώ το νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας θα γίνει Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου που θα διαθέτει Μονάδα Χρoνίων Νοσημάτων.

Η ανατροπή αφορά στα νοσοκομεία «Αγιοι Ανάργυροι» και Παμμακάριστος που μετατρέπονται σε νοσοκομεία γενικής εφημερίας καθώς θα εφημερεύουν καθημερινά! Για το λόγο αυτό θα ενισχυθούν με προσωπικό διάφορων ειδικοτήτων. Με τον τρόπο αυτό, διαψεύδονται οι Κασσάνδρες που ήθελαν τα νοσοκομεία να βάζουν λουκέτο και το προσωπικό τους να απολύεται. Μάλιστα τα νοσοκομεία που θα ωφεληθούν στο μέγιστο από την έλευση προσωπικού θα είναι κυρίως τα «Σωτηρία», Λαϊκό, Σισμανόγλειο, Θριάσιο, Αττικό και Τζάνειο.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γ. Πατούλης, πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, παρουσία του γενικού γραμματέα, Π. Καλλίρη, του διοικητή της 1ης ΥΠΕ, Β. Κοντοζαμάνη, του προέδρου του ΕΚΕΠΥ, Π. Ευσταθίου, και του συμβούλου του υπουργού, Α. Αυγερινού. Ο κ. Πατούλης δήλωσε στον «Ε.Τ.» αμέσως μετά τη συνάντηση ότι «είναι θετικό ότι δεν θα απολυθεί κανείς από το ΕΣΥ, όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας, και ότι οι γιατροί του ΕΣΥ δεν θα μπουν καν στη διαδικασία της διαθεσιμότητας – κινητικότητας. Επίσης είναι θετικό ότι το “Αμαλία Φλέμινγκ”, για το οποίο από την πρώτη στιγμή ο ΙΣΑ είχε διατυπώσει ότι δεν πρέπει να κλείσει και ότι πρέπει μαζί με το Σισμανόγλειο και το Παίδων Πεντέλης να αποτελέσουν το υγειονομικό μπλοκ της βορειοανατολικής Αττικής, δεν κλείνει. Το Κέντρο Αποκατάστασης που δημιουργείται στο “Αμαλία Φλέμινγκ” καθώς επίσης και σε άλλα νοσοκομεία, τα Κέντρα Χρονίων Παθήσεων ή Aκτινοθεραπείας έχουν θετικό προσανατολισμό. Λεπτομέρειες για τις οποίες διατυπώσαμε τις αντιρρήσεις μας, ελπίζουμε ότι θα γίνουν επίσης αποδεκτές».

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα