Μαρτίνο: Είναι προνόμιο να είμαι προπονητής της Μπαρτσελόνα

18:38 26/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Τον Χεράρδο Μαρτίνο παρουσίασε σήμερα η διοίκηση της Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός τεχνικός, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια και αντικατέστησε τον Τίτο Βιλανόβα, που αποχώρησε για να αφοσιωθεί στη «μάχη» που δίνει με τον καρκίνο, τόνισε στις πρώτες δήλωσεις του ότι «είναι προνόμιο να είμαι προπονητής της Μπαρτσελόνα». Μολονότι τη Δευτέρα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η οικογένεια Μέσι τον πρότεινε στην Μπαρτσελόνα, σήμερα ο 50χρονος τεχνικός έσπευσε να υπογραμμίσει πως ο Λιονέλ Μέσι, του οποίου ο πατέρας, ο Χόρχε, είναι στενός φίλος του, δεν
τον βοήθησε για να πάρει τη θέση, τονίζοντας: «Υπέθεσα ότι (οι διοικούντες) είχαν συμβουλευθεί τον Μέσι, αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα». Μάλιστα, και ο ίδιος ο σούπερ σταρ της «Μπάρτσα» διέψευσε χθες ότι πρότεινε τον Μαρτίνο στο σύλλογο.

Στο μεταξύ, ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα ξεκαθάρισε ότι υπολογίζει στον Σεσκ Φάμπρεγας για τη νέα σεζόν και εξέφρασε την επιθυμία ο Ισπανός διεθνής μέσος να μην αποδεχθεί την πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων», Ντέιβιντ Μόιες, δήλωσε χθες ότι οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια απόκτησης του 26χρονου άσου, ο οποίος επέστρεψε το 2011 στην Μπαρτσελόνα, ύστερα από οκταετή θητεία στην Άρσεναλ. «Προφανώς δεν πρόκειται να εμπλακώ στις οικονομικές υποθέσεις του συλλόγου, αλλά έχουν ήδη απορρίψει δύο προτάσεις, επομένως θα προσθέσω μια τρίτη» είπε ο Μαρτίνο και πρόσθεσε: «Θα τον κρατήσουμε εδώ».

Ο Μαρτίνο υπογράμμισε ότι οι άμεσες προτεραιότητές του είναι να γνωρίσει την ομάδα και το προπονητικό επιτελείο και να διασφαλίσει ότι οι παίκτες διατηρούν την «πείνα» τους για επιτυχίες. Επίσης, θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου ο Μέσι να συνεχίσει να σκοράρει ακατάπαυσα, όπως τις τελευταίες σεζόν. «Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να τον κάνουμε να αισθανθεί το ίδιο άνετα όπως μέχρι τώρα, κάνοντάς τον να νιώσει καλά μέσα στην ομάδα» τόνισε και πρόσθεσε με νόημα: «Με αυτό θα κάνει τα υπόλοιπα».

Ένας τομέας, στον οποίο ο Αργεντινός προπονητής δήλωσε ότι θα δουλέψει, θα είναι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα να πιέζουν ψηλά τους αντιπάλους τους και να αμύνονται με άνεση μακριά από την περιοχή τους. Θα έχει την πρώτη ευκαίρια να δοκιμάσει τα σχέδιά του στο φιλικό που θα δώσει την Τρίτη η Μπαρτσελόνα με την πολωνική Λέγκια Γκντανσκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα