Μ. Ραχόι: Απόλυτος στόχος, η μείωση του ελλείμματος

16:10 2/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Η Ισπανία βρίσκεται "ενώπιον ενός γιγάντιου καθήκοντος", αλλά "δεν θα απαρνηθεί" τον στόχο της για τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, μιλώντας για τον προϋπολογισμό της χώρας για το οικονομικό έτος 2012, ο οποίος προβλέπει την εξοικονόμηση 27,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

"Είναι απολύτως απαραίτητο, είναι ένας στόχος, τον οποίο δεν θα απαρνηθούμε, να μειώσουμε το δημόσιο έλλειμμά μας σε 5,3% φέτος", δήλωσε ο Ραχόι, παρουσιάζοντας στο κόμμα του, το Λαϊκό Κόμμα, τον προϋπολογισμό του 2012, ο οποίος είναι ο πιο
σκληρός στην ιστορία της χώρας.

Ο Ραχόι επανέλαβε ότι η Ισπανία "θα ξαναγίνει μια χώρα που σέβεται" τις δεσμεύσεις της και θα "καταλάβει τη θέση που της αρμόζει", παραδεχόμενος ωστόσο ότι βρίσκεται ενώπιον "ενός γιγάντιου καθήκοντος, με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας", την ώρα που το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα φτάνει το 22,85%.

"Ξέρουμε τι κάνουμε. Δεν είμαι σε θέση να πω καλά νέα στους Ισπανούς, αλλά θα είμαι. Πρόκειται να θέσουμε τα θεμέλια της ανάκαμψης", σημείωσε.

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε την Παρασκευή το σχέδιο νόμου για τον προϋπολογισμό του 2012 που αποσκοπεί στη μείωση του ελλείμματος στο 5,3% του ΑΕΠ από το 8,51% που ήταν το 2011. Η κυβέρνηση θα πρέπει γι' αυτό να εξοικονομήσει 27,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα