Λ. Άρμστρονγκ: Αδύνατον να νικήσεις αν δεν είσαι ντοπαρισμένος

18:16 28/6/2013 - Πηγή: E-Typos
«Είναι αδύνατον να νικήσεις στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας αν δεν είσαι ντοπαρισμένος»: η διαπίστωση δεν ανήκει σε κάποιο γιατρό ή παράγοντα, αλλά σε έναν αθλητή που έφτασε στην κορυφή του κόσμου μέσα από τις επιτυχίες του στην ίδια διοργάνωση, για να κατακρημνιστεί στην άβυσσο της ανυποληψίας, μετά την αποκάλυψη ότι οι νίκες του βασίστηκαν εν πολλοίς στη φαρμακοδιέγερση.

Ο Λανς Άρμστρονγκ,
περί ου ο λόγος, έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση στη γαλλική εφημερίδα "Le Monde". «Το όνομά μου απαλείφθηκε από τη "χρυσή βίβλο", αλλά η διοργάνωση διεξήχθη το διάστημα που ακυρώθηκαν τα αποτελέσματα και οι νίκες μου, από το 1999 ως το 2005, έτσι δεν είναι; Πρέπει να υπάρχει ένας νικητής, λοιπόν. Ποιος είναι; Κανείς δεν έχει έρθει να διεκδικήσει τις φανέλες μου», τόνισε ο Αμερικανός.

«Δεν εφηύρα εγώ το ντόπινγκ. Λυπάμαι Τράβις» πρόσθεσε στρεφόμενος στον Τράβις Τάιγκαρτ, τον επικεφαλής του αμερικανικού Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ. «Ούτε το ντόπινγκ εξαλείφθηκε με την αποχώρησή μου. Εγώ ήμουν απλώς μέρος του συστήματος. Η "αιτιολογημένη απόφαση" του USADA ολοκληρώθηκε επιτυχώς προς την κατεύθυνση του να καταστρέψει τη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά δεν φέρει κανένα καλό στην ποδηλασία», συμπλήρωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα