Κύπρος: Αντιδράσεις κομμάτων για τo άνοιγμα της Αμμοχώστου

16:45 26/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Την πρόθεση της Τουρκίας να εποικίσει την κλειστή περιοχή των Βαρωσίων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, καταγγέλλουν τα κυπριακά πολιτικά κόμματα, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Μιλλιέτ" ότι την 1η Ιουλίου θα ανοίξει η περιοχή υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν δήλωσε πως είναι πλέον ξεκάθαρη η πρόθεση της Τουρκίας να ανοίξει την πόρτα προς τον εποικισμό της Αμμοχώστου. Η Τουρκία θέλει να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος και να διασπάσει το μέτωπο των προσφύγων, είπε ο κ.
Καρογιάν και τόνισε πως επιβάλλεται να υπάρξει άμεση κινητικότητα από όλους, ώστε μέσα από συντονισμένες ενέργειες να αποτραπούν τα τουρκικά σχέδια.

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρει ότι η πρόθεση της Τουρκίας πρέπει να καταγγελθεί άμεσα και καλεί τον πρόεδρο Χριστόφια να αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου δήλωσε ότι είναι σαφές πως η κίνηση των Τούρκων βρίσκεται εκτός των πλαισίων των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, τα οποία μιλούν σαφώς για επανεγκατάσταση των νόμιμων κατοίκων της Αμμοχώστου.
Keywords
Τυχαία Θέματα