Κύπελλο Ελλάδας (Φάση των "16"): Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 4-0

22:13 8/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ.Καραϊσκάκης» και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ντομίνγκες (πεν. 17΄), Κάμπελ (35΄), Μπόνγκ (56΄), Ολαϊτάν (60΄). Με δέκα παίκτες τελείωσε τον αγώνα ο Αστέρας λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Μπαράλες στο 44΄. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 22/1 στην Τρίπολη.

Ο
Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στο αγώνα χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο 10΄ με τον Ντομίνγκες να σουτάρει από καλή θέση, αλλά ο Γκοϊάν με προβολή την τελευταία στιγμή έσωσε την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι που είχαν την υπεροχή συνέχισαν να πιέζουν και στο 16΄ κέρδισαν πέναλτι μετά από σπρώξιμο του Τσαμπούρη στον Βάις. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσόρι Ντομίνγκες που δεν αστόχησε (17΄). Ο Αστέρας παραλίγο να ισοφαρίσει στο 34΄, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Ουσέρο σταμάτησε στο σώμα του Χολέβα. Ο Ολυμπιακός όμως ένα λεπτό αργότερα (35΄) διπλασίασε τα τέρματα του όταν ο τερματοφύλακας του Αστέρα, Ερνάντεζ, δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα μετά από χαμηλή σέντρα του Χολέβα και έτσι αυτή κατέληξε στον αμαρκάριστο Κάμπελ που εύκολα έκανε το 2-0. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες αφού ο Μπαράλες αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία (κλώτσησε την μπάλα με νεύρα προς τον διαιτητή).

Ο Ολυμπιακός στην επανάληψη έχοντας την αριθμητική υπεροχή δεν δυσκολεύτηκε να «καθαρίσει» τον αγώνα και την πρόκριση, αφού στο 56΄ ο Μπονγκ έκανε το 3-0 σε κενή εστία μετά από γύρισμα του Μανιάτη, ενώ στο 60΄ ο Ολαϊτάν μετά από τραγικό λάθος του Ερνάντεζ διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Στο 70΄ πέρασε στον αγώνα ο Πελέ στην θέση του Ντομίνγκες κάνοντας έτσι την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Καβάλας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χολέμπας – Μπαράλες, Κάφα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μπαράλες (2η κίτρινη)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Παπάζογλου, Χολέμπας, Σιόβας (46' Μπονγκ), Μανωλάς, Μανιάτης (63' Μασάντο), Εντινγκά, Κάμπελ, Βάις, Ντομίνγκες (70' Πελέ), Ολαϊτάν

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Τσάμπουρης, Κοντοές, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Εντό, Ουσέρο, Μουνάφο (72' Καράσκο), Ουρτάδο (46' Χουάνμα), Κάφα (65' Σανκαρέ), Μπαράλες
Keywords
Τυχαία Θέματα