Κύπελλο Ελλάδας (φάση των "16"): Ηρακλής-ΠΑΟΚ 0-1

22:08 9/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Προβάδισμα πρόκρισης στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας 1-0 του Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο" στο πρώτο ματς της φάσης των "16". Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Αθανασιάδης στο 58΄, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 22 Ιανουαρίου.

Με καθυστέρηση ξεκίνησε το ματς, λόγω της παρουσίας οπαδών
τον Ηρακλή περιμετρικά του γηπέδου. Ωστόσο, ο "Γηραιός" μπήκε πιο δυνατά και έχασε κλασική ευκαιρία στο 8΄ με τον Γλύκο να νικάει σε τετ-α-τετ τον Ζαχόρα. Στο 16΄ ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο ΠΑΟΚ "απάντησε" με δοκάρι του Γεωργιάδη στο 23΄, ενώ στο επόμενο λεπτό ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Μπουκουβάλα, όμως ο διαιτητής δεν είδε σωστά τη φάση και δεν καταλόγισε την παράβαση.

Το σκορ άνοιξε στο 58ο λεπτό όταν ο Σκόνδρας σέντραρε από δεξιά και ο Στέφανος Αθανασιάδης με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού. Το προβάδισμα του ΠΑΟΚ δεν πτόησε τους παίκτες του Ηρακλή και στο 62΄ έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όμως και πάλι ο Γλύκος ήταν εκεί αποκρούοντας εντυπωσιακά την δυνατή κεφαλιά του Τάι. Ο ίδιος παίκτης στο 69΄ απείλησε με βολίδα έξω από την περιοχή που κατέληξε λίγο άουτ κι αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι γηπεδούχοι πλησίασαν την ισοφάριση.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η επιστροφή του Εργκους Κάτσε για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο, καθώς και η πρώτη συμμετοχή του Χεντβίγες Μαντούρο με τη φανέλα του "Δικέφαλου του Βορρά".

Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Κίτρινες: Κοντοδήμος, Τάι, Σαββίδης - Αθανασιάδης
Κόκκινες: 90+3 Σαββίδης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γκιγιέρμο Όγιος): Κηπουρός, Κοντοδήμος, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Λίμα, Πορτουλίδης (70΄ Γιάρολιμ), Μπαμπά, Τάι, Ονουάτσι, Τσιλιανίδης (77΄ Σιατραβάνης), Ζάχορα (68΄ Ματσούκας)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης (76΄ Κάτσε), Λάζαρ (46΄ Μαντούρο), Νίνης, Γεωργιάδης, Λούκας (71΄ Ολίσε), Αθανασιάδης
Keywords
Τυχαία Θέματα