Κύπελλο Ελλάδας (4η φάση): Ολυμπιακός-Καβάλα 2-0

22:10 16/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας αφού επικράτησε με 2-0 της Καβάλας. Τα γκολ των Πειραιωτών σημείωσαν οι Παπάζογλου και Φέισα ενώ οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Πλιάγκας (62΄). Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Καβάλα στις 30/1.
Με
«σβηστές τις μηχανές τους» οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κερδίσουν εύκολα την Καβάλα που δεν μπορούσε να απειλήσει. Χαρακτηριστικά είναι τα στατιστικά από το πρώτο ημίχρονο όπου η κατοχή ήταν 83-17% υπέρ των γηπεδούχων, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν καμία τελική προσπάθεια. Παρά την υπεροχή τους οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς είχαν άσχημα τελειώματα.
Το 1-0 ήρθε από τον Παπάζογλου στο 59’ με ωραία κεφάλια μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκρέκο. Στο 62΄ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, που έμειναν με 10 παίκτες αφού ο Πλιάγκας αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ντιακιτέ. Στο 74΄ ο Τζιμπούρ έχασε απίστευτη ευκαιρία σε κενή εστία, μετά από ασίστ του Μήτρογλου, αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ. Η καλύτερη φάση της Καβάλας σημειώθηκε στο 79΄, όταν με έγκαιρη έξοδο ο Μέγερι πρόλαβε και μπλόκαρε ενώ επιχειρούσε να του περάσει τη μπάλα ο Ντος Σάντος. Το τελικό 2-0 έγινε στο 82΄ με ωραίο σουτ του Φέισα από το ύψος της μεγάλης περιοχής από πάσα του Αμπντούν.
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες: Ντιακιτέ - Ν'Ντιαγέ, Γελαδάρης, Κοτίτσας, ΠλιάγκαςΚόκκινη: Πλιάγκας (δευτ. κιτρ. στο 62΄)
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Παπάζογλου, Μανωλάς, Ζαραδούκας, Φέισα, Γκρέκο, Πίνο (56΄ Αμπντούν), Φετφατζίδης (60΄ Πάντελιτς), Μήτρογλου, Τζιμπούρ (74΄ Βλαχοδήμος).
ΚΑΒΑΛΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Σουλογάννης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Γελαδάρης (86΄ Χλωρός), Πλιάγκας, Ν΄Ντιαγέ (67΄ Ντος Σάντος), Αναστασόπουλος, Μαραγκός, Κούτεφ (60΄ Μπρατσιάνι), Κοτίτσας, Καλαγκάνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα