Κρ. Λαγκάρντ: Αναμένει να αυξηθούν σημαντικά τα αποθεματικά του ΔΝΤ

18:40 19/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε σήμερα ότι αναμένει από τα κράτη-μέλη του να αυξήσουν "σημαντικά" τα οικονομικά μέσα του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
"Μεταξύ των αποτελεσμάτων των συνόδων αυτών αναμένουμε ότι η δύναμη κρούσης μας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη", δήλωσε ο Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου κατά την έναρξη της εξαμηνιαίας συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.
"Γνωρίζω ότι είναι κατά κάποιον τρόπο το θέμα της ημέρας", σημείωσε.
Η Λαγκάρντ επιδιώκει να συγκεντρώσει "400 δισεκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερα" από τα κράτη μέλη για να αυξήσει τους δανειακούς πόρους που σήμερα ανέρχονται σε 382 δισεκατομμύρια.
Τους τελευταίους μήνες, και αυτές τις ημέρες, έχει λάβει δεσμεύσεις από τη ζώνη του ευρώ, την Ιαπωνία, τρεις σκανδιναβικές χώρες (Σουηδία, Νορβηγία και Δανία), την Πολωνία, την Ελβετία και "πολλές άλλες χώρες", που δεν προσδιορίζονται για συνολικά 320 δισ. δολάρια.
Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι τα ποσά αυτά θα είναι χρήσιμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της παγκόσμιας οικονομίας, "την υψηλή ανεργία, που εξακολουθεί να υφίσταται σε πολλά μέρη του κόσμου", την "αργή ανάπτυξη", την κίνηση απομόχλευσης των τραπεζών, "την αναβίωση των μεγάλων οικονομικών εντάσεων στη ζώνη του ευρώ", και "την πιθανή αύξηση των τιμών του πετρελαίου".
"Το ΔΝΤ θα πρέπει επίσης να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια με τη δημιουργία μιας συμπληρωματικής δύναμης κρούσης για να συμβάλει σε αυτό τον παγκόσμιο τείχος προστασίας που απαιτούμε με σθένος τους τελευταίους μήνες", δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα