Κορυφαίοι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ στη μάχη κατά της ομοφοβίας

19:17 6/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Μόλις το ένα τέταρτο των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ έχουν ενωθεί σε μία νέα εκστρατεία κατά της ομοφοβίας, που επιδιώκει να οδηγεί σε μια από τις πιο επίμονες μορφές διακρίσεων έξω από το παιχνίδι.

Αν και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ και Αρσεναλ έχουν όλες υπογράψει στην εκστρατεία «Ομοφοβία εναντίον Ποδοσφαίρου», που τις δεσμεύει για την καταπολέμηση της ομοφοβίας, μόνο 11
από τους 20 συλλόγους της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας είναι αυτές που την υποστηρίζουν, ενώ 17 από τις 72 ομάδες των μικρότερων κατηγοριών βρίσκονται «προ των πυλών» για να τις ακολουθήσουν. Η κατάσταση αυτή αποκαλύπτει την απροθυμία πολλών που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να μιλήσουν σχετικά με την ομοφοβία.

Ο πρώην ακραίος μέσος της Λιντς, Ρόμπι Ρότζερς και ο πρώην μέσος της Άστον Βίλα, Τόμας Χιτσλσμπέργκερ, αποκάλυψαν ότι είναι ομοφυλόφιλοι, ωστόσο, και οι δύο περίμεναν να σταματήσουν το ποδόσφαιρο και μετά να προβούν στην αποκάλυψη των σεξουαλικών τους προτιμήσεων. Αν και υπάρχει η πεποίθηση μεταξύ των επαγγελματιών ότι θα υπάρξει θετική αντίδραση προς κάθε παίκτη που θα ακολουθεί το παράδειγμα των δύο προηγούμενων, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και να προκαλεί... αναταράξεις.

Οι οπαδοί των αντίπαλων ομάδων, θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν τη σεξουαλικότητα ενός παίκτη ως μία μέθοδο για να προκαλέσουν ένα είδος κακοποίησης στη διάρκεια ενός παιχνιδιού, γεγονός που αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους που η νέα καμπάνια χρειάζεται συλλόγους-υποστηριτές.

Η συνεισφορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην εκστρατεία είναι μια δήλωση υποστήριξης στο πρόγραμμα της ομάδας, ενώ η Λίβερπουλ φιλοξένησε έναν αγώνα μεταξύ δύο ομάδων που υποστηρίζονται ως επί το πλείστον από ομοφυλόφιλους, το περασμένο Σαββατοκύριακο, μεταξύ της ομάδας του Μέρσεϊ Μαράουντερς και των Wolverhampton Harts. «Μας δίνει μια πραγματική ευκαιρία να αποδείξουμε τη στάση μας κατά των διακρίσεων», δήλωσε ο παράγοντας των «κόκκινων», Ρίσι Ζέιν.

Η Γουέστ Χαμ ξεκίνησε ένα «μήνα δράσης» (Φεβρουάριο), με τους παίκτες να φορούν μπλουζάκια με τον τίτλο «Ποδόσφαιρο κατά της Ομοφοβίας», πριν το νικηφόρο ματς με τη Σουόνσι (2-0) το περασμένο Σάββατο. Άλλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, όπως οι Άστον Βίλα, Κρίσταλ Πάλας, Έβερτον, Στόουκ Σίτι και Σάντερλαντ πρόκειται να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, μέσω μιας σειράς διαφημιστικών μεθόδων.

Οι ομάδες που υποστηρίζουν την εκστρατεία είναι οι ακόλουθες:

Πρέμιερ Λιγκ: Αρσεναλ, Αστον Βίλα, Τσέλσι, Κρίσταλ Πάλας, Έβερτον, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Στόουκ Σίτι, Σάντερλαντ, Γουέστ Χαμ.
Τσάμπιονσιπ: Ντέρμπι, Χάντερσφιλντ, Μίλγουολ.
Λιγκ 1: Μπράντφορντ, Μπρέντφορντ, Κόβεντρι, Τζίλινχαμ, Μίλτον Κέιν Ντονς, Όλνταμ, Γουόλσολ.
Λιγκ 2: Τσέστερφιλντ, Έξετερ, Μάνσφιλντ, Νορθάμπτον, Πόρτσμουθ, Γουίκομ, Γιορκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα