Κλίνσμαν (ΗΠΑ): Θα παίξουμε για τη νίκη κόντρα στη Γερμανία

18:42 23/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Μπορεί οι ΗΠΑ να χρειάζονται μόνο ένα βαθμό κόντρα στη Γερμανία, στο ματς της προσεχούς Πέμπτης στο Ρεσίφε, για να πάρουν την πρόκριση για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Γιούργκεν Κλίνσμαν όμως τονίζει ότι η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη. Ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός των «πάντσερ», ο οποίος κάθεται πια στον πάγκο της «αστερόεσσας», έσπευσε με σημερινές δηλώσεις του να διαψεύσει τα σενάρια, που θέλουν τις δύο ομάδες να αρκούνται στην ισοπαλία, η οποία θα στείλει αμφότερες στην επόμενη φάση. «Εχουμε μαχητικό πνεύμα
και σε κάθε ματς τα δίνουμε όλα. Θα πάμε στο Ρεσίφε και θα τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε τη Γερμανία. Αυτός είναι ο στόχος μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κλίνσμαν.

Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στον 7ο όμιλο θυμίζει σε πολλούς το αποκαλούμενο «ματς του αίσχους», στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, όταν η -τότε- Δυτική Γερμανία νίκησε 1-0 την Αυστρία, ένα αποτέλεσμα που έδωσε την πρόκριση και στις δύο ομάδες, αφήνοντας «εκτός νυμφώνος» την εκπληκτική Αλγερία, που στην πρεμιέρα είχε επικρατήσει των «πάντσερ». Ο Κλίνσμαν ρωτήθηκε σχετικά και δεν έκρυψε τη δυσφορία του: «Μιλάτε για ένα παιχνίδι που έγινε πριν δεκαετίες. Είναι απλά ένα κομμάτι της ιστορίας της Γερμανίας. Νομίζω ότι, αν δείτε το παρελθόν της ομάδας των ΗΠΑ, προσπαθούμε πάντα να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει».
Keywords
Τυχαία Θέματα