ΚΚΕ: 40 χρόνια νόμιμης επανέκδοσης του Ριζοσπάστη

13:45 28/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Οι μέρες αυτές για εμάς είναι ξεχωριστές. Είναι ημέρες που φέρνουμε στη σκέψη μας την σκληρή πολύχρονη πορεία της εφημερίδας μας, του «Ριζοσπάστη» τις ηρωικές στιγμές, τις θυσίες, την ακούραστη δουλειά κομμουνιστών δημοσιογράφων, ανταποκριτών, διακινητών όλων όσων κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες δούλεψαν προκειμένου η εφημερίδα να σταθεί κάθε στιγμή στο ύψος της, να ανταποκριθεί στο ρόλο της ως όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ως καθημερινός σύντροφος και καθοδηγητής», ανέφερε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ
της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη» σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση στον Περισσό για τα 40 χρόνια από την νόμιμη επανέκδοση της εφημερίδας.

«Πρέπει κάθε μέρα να σκεφτόμαστε το πως η εφημερίδα μας ανταποκρίνεται στο καθήκον της στις σημερινές συνθήκες, πως μπορεί να σταθεί στο ύψος των σημερινών απαιτήσεων. Να σκεφτόμαστε κάθε μέρα πως θα δίνουμε ώθηση στην αύξηση της διακίνησης και της αξιοποίησης του. Αυτό άλλωστε αποτελεί την καλύτερη και πιο ουσιαστική τιμή στην πολύχρονη ιστορία της εφημερίδας, στους συντρόφους που έδωσαν κυριολεκτικά και μεταφορικά την ζωή τους σε αυτή την υπόθεση» πρόσθεσε ο διευθυντής της εφημερίδας.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε επίσης, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και μέλος της αρχισυνταξίας του «Ριζοσπάστη» από το 1974 ως το 1991 Γιώργης Μωραΐτης, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή βίντεο με υλικό από το αρχείο της εφημερίδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα