Κίνα: Πολλοί νεκροί και τραυματίες σε επεισόδια στην επαρχία Γιουνάν

20:30 1/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση, Κυριακή 2 Μαρτίου 2014, 02.45

Οι φονικές επιθέσεις που έγιναν σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κουνμίνγκ της επαρχίας Γιουνάν στα νοτιοδυτικά της Κίνας, είχαν ως δράστες μαχητές αποσχιστικών δυνάμεων από τη δυτική επαρχία Σινγιάνγκ της Κίνας μετέδωσε την Κυριακή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Σινχούα ( Νέα Κίνα).

«Τα στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος έδειξαν ότι στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κουνμίνγκ έγινε τρομοκρατική επίθεση από αποσχιστικές δυνάμεις της επαρχίας
Σινγιάνγκ», μετέδωσε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές της πόλης όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Συνολικά είκοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 109 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με μαχαίρια σε μια ενέργεια που από οι επίσημες αρχές της Κίνας αντιμετωπίζουν ως πράξη τρομοκρατίας.

Εικοσί επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 109 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με μαχαίρια σήμερα σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό στα νοτιοδυτικά της Κίνας, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Τις επιθέσεις πραγματοποίησαν «άνδρες οπλισμένοι με μαχαίρια» στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κουνμίνγκ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Γιουνάν, προσέθεσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο.

Η επίθεση αντιμετωπίζεται «ως μια βίαιη τρομοκρατική επίθεση» όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση στο επίσημο μπλογκ της.
Μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα