Κέρκυρα: Σε αργία οι συνδικαλιστές που "εγκλώβισαν" επιθεωρητές υγείας

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε το περιστατικό που συνέβη σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όταν συνδικαλιστές παρεμπόδισαν δυο επιθεωρητές υγείας του υπουργείου να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

Ο κ. Γεωργιάδης διέταξε ήδη ΕΔΕ για το θέμα, ενώ όπως αναφέρει στη δήλωσή του οι εμπλεκόμενοι στην παράνομη παρεμπόδιση του ελέγχου θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.

«Αυτό το απεχθές
γεγονός με αναγκάζει να έχω διατάξει ήδη επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση και δηλώνω από τώρα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παράνομη παρεμπόδιση του ελέγχου θα τεθούν από εμένα, αμέσως μετά τη διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε αυτοδίκαιη αργία» ήταν η δήλωση του υπουργού Υγείας.

Το περιστατικό στο νοσοκομείο εξελίχθηκε το μεσημέρι, όταν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων, παρεμπόδισαν τους δυο επιθεωρητές υγείας να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο, ζητώντας τους παράλληλα να φύγουν. Οι δυο εκπρόσωποι του υπουργείου εγκλωβίστηκαν για αρκετή ώρα σε ένα γραφείο του νοσοκομείου και τελικά, μετά από εισαγγελική παρέμβαση και τη συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο τους, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το βράδυ.
Keywords
Τυχαία Θέματα