Καναδάς: Παράνομο το δημοψήφισμα στην Κριμαία χωρίς νομική αξία

03:50 17/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Το αποκαλούμενο «δημοψήφισμα» στην Κριμαία, σε κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη από τη Ρωσία είναι παράνομο, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ. « Το λεγόμενο δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε στην Κριμαία παράνομα σε κατεχόμενο έδαφος από στρατιωτικές δυνάμεις. Το αποτέλεσμά του δεν αντικατοπτρίζει τίποτα περισσότερο από το ρωσικό στρατιωτικό έλεγχο» ανέφερε ο Χάρπερ.

«Αυτό το δημοψήφισμα είναι παράνομο δεν έχει καμία νομική αξία και ο Καναδάς δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμά του» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης στη δήλωσή του.

Μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία, όπου το 95 % των κατοίκων τάχθηκε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία, η κυβέρνηση του Καναδά επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με τις χώρες της ομάδας των G-7 και άλλους συμμάχους « για τον συντονισμό των επιπρόσθετων κυρώσεων κατά των υπευθύνων».

Ο Στίβεν Χάρπερ, ο οποίος έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Ουκρανία το Σάββατο ανέφερε επίσης ότι « τα ανεύθυνα και μονομερή μέτρα που έχουν ληφθεί από τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα συμβάλουν μόνο στην περαιτέρω οικονομική και πολιτική απομόνωση της Ρωσίας σε σχέση με τη διεθνή κοινότητα».
Keywords