Καμπούλ:Τέσσερις ξένοι στρατιώτες νεκροί από τη βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν

11:37 16/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ στοίχισε σήμερα τη ζωή σε τέσσερις στρατιώτες της υπό το ΝΑΤΟ διεθνούς στρατιωτικής δύναμης, αναφέρει σε δήλωσή του ο συνασπισμός.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Ο υφυπουργός Εσωτερικών
Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλάνγκι είχε αναφέρει νωρίτερα μέσω του Twitter πως ένας καμικάζι βομβιστής έβαλε στόχο μια αυτοκινητοπομπή των ξένων στρατευμάτων. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα πως οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 13. Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, πολλοί άμαχοι φαίνεται να έχουν τραυματισθεί σοβαρά.

Επίθεση καμικάζι εναντίον αυτοκινητοπομπής των ξένων δυνάμεων στο δρόμο για το αεροδρόμιο και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την αμερικανική πρεσβεία συγκλόνισε σήμερα το κέντρο της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Ένας καμικάζι ο οποίος οδηγούσε ένα παγιδευμένο όχημα έβαλε στόχο μια αυτοκινητοπομπή των ξένων δυνάμεων στο δρόμο για το αεροδρόμιο» δήλωσε ο Φαρίντ Αφζάλι, αξιωματούχος της αστυνομίας της πόλης, χωρίς να δώσει στο στάδιο αυτό περισσότερες διευκρινίσεις, ιδιαίτερα για ενδεχόμενα θύματα. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες πως υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός από την επίθεση.

Η οδός για το αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τη συνοικία των πρεσβειών και άλλα επίσημα κτίρια.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν αμέσως μέσω του Twitter οι αντάρτες Ταλιμπάν, οι οποίοι μάχονται από το τέλος του 2001 εναντίον της αφγανικής κυβέρνησης και των συμμάχων της του ΝΑΤΟ, με επικεφαλής τις ΗΠΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα