Κ. Αντσελότι: Έφυγα από την Παρί γιατί τα πράγματα έγιναν περίπλοκα

13:51 17/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Η περίπτωση του αποτέλεσε ένα από τα «σίριαλ» του καλοκαιριού στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ευρώπης και για αρκετές εβδομάδες, το όνομα του «έπαιζε» στα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου της «γηραιάς ηπείρου». Ο λόγος για τον Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος αποφάσισε να «λύσει την σιωπή του» και να αποκαλύψει αρκετές πτυχές της αποχώρησης του από την Παρί Σεν Ζερμέν, μέχρι και την συνεργασία του με την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Αποφάσισα να φύγω από την Παρί, μετά την ήττα που γνωρίσαμε από την Ρεμς
με 1-0», δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα «L` Equipe» ο Ιταλός τεχνικός και πρόσθεσε: «Την επόμενη ημέρα, είπα στον Λεονάρντο ότι δεν θα συνεχίσω στην Παρί. Οντως σ΄εκείνο τον αγώνα είχαμε πολύ κακή απόδοση. Ομως μετά από τρεις μήνες που παίζαμε καλό ποδόσφαιρο και είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αισθάνθηκα για πρώτη φορά ανήσυχος».

Στην συνέχεια, ο 54άχρονος τεχνικός, αναφέρθηκε και στην εμπειρία που έζησε όταν επισκέφθηκε το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» προκειμένου να γίνει η επίσημη παρουσίαση του από τους διοικούντες την Ρεάλ Μαδρίτης: «Πήγα στην αίθουσα τροπαίων και είδα τα εννέα κύπελλα πρωταθλητριών. Αισθάνθηκα δέος και πίεση. Ολοι πίστεψαν ότι έφυγα από την Παρί για την Ρεάλ. Ομως δεν είναι αλήθεια. Στην Παρί τα πράγματα έγιναν πολύ περίπλοκα. Οταν μπαίνεις στο Μπερναμπέου και βλέπεις τις φωτογραφίες τωμ Ντι Στέφανο, Ρονάλντο, Σαντιγιάνα και τόσων άλλων, αισθάνεσαι μεγάλη υπευθυνότητα, τεράστιο κίνητρο».

Οσον αφορά στην μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ, ο έμπειρος προπονητής, τόνισε: «Δεν ξέρω πόσα χρήματα δαπανήθηκαν ακριβώς, αλλά όντως είναι κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Το σημαντικό όμως, είναι πως η διοίκηση πήρε έναν παίκτη, ικανό να βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει τίτλους. Ο Μπέιλ θέλει να παίζει δεξιά, ο Ρονάλντο αριστερά, ο Μπενζεμά στην κορυφή και ο Ισκο, λίγο πιό πίσω. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για να χωρέσουν και οι τέσσερις στην ομάδα».
Keywords
Τυχαία Θέματα