Ισραήλ: Tη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου o επόμενος γύρος των συνομιλιών με τους Παλαιστινίους

23:41 2/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο επόμενος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα διεξαχθεί στο Ισραήλ τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου και μέχρι τότε θα έχει αποφυλακιστεί μια πρώτη ομάδα Παλαιστίνιων κρατουμένων, ανακοίνωσε απόψε η Τζίπι Λίβνι, η επικεφαλής των Ισραηλινών διαπραγματευτών.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Channel 10 η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ είπε ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να φιλοξενούν εναλλάξ τις διαπραγματεύσεις και ότι η πρώτη μεταξύ τους
συνάντηση θα γίνει στο Ισραήλ.

"Εμείς και οι Παλαιστίνιοι αποφασίσαμε οι πρώτες συναντήσεις να γίνουν μία φορά στο Ισραήλ και μία φορά στην Παλαιστινιακή Αρχή (...) Η επόμενη συνάντηση θα είναι κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου στο Ισραήλ" είπε η υπουργός.

Η Λίβνι πρόσθεσε ότι οι κρατούμενοι θα έχουν αποφυλακιστεί μέχρι τότε, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα. Διευκρίνισε ότι η περίπτωση του καθενός θα πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά προτού δοθεί η τελική έγκριση. Την περασμένη εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο είχε δώσει το πράσινο φως για την αποφυλάκιση συνολικά 104 Παλαιστίνιων που έχουν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στις ισραηλινές φυλακές. Η απελευθέρωσή τους θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο που θα επιτυγχάνεται κάθε φορά στις συνομιλίες των δύο πλευρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα