ΗΠΑ: Συγκλονισμένος ο Ομπάμα από το μακελειό σε σινεμά στο Κολοράντο

15:56 20/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα συγκλονισμένος από τον "ειδεχθή και τραγικό" φόνο 14 ανθρώπων κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στο Κολοράντο, στις δυτικές ΗΠΑ, και δεσμεύτηκε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.
"Η Μισέλ (η σύζυγός του) και εγώ έχουμε συγκλονιστεί και στενοχωρηθεί βαθύτατα από τους ειδεχθείς και τραγικούς φόνους στο Κολοράντο (...). Η κυβέρνησή μου
θα κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τους κατοίκους της Ορόρα σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή", σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
"Δεσμευόμαστε ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης, ότι θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των συμπατριωτών μας και ότι θα φροντίσουμε τους τραυματίες", προσθέτει ο πρόεδρος σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, όπου διανυκτέρευσε.
Νωρίτερα σήμερα, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι ο Ομπάμα ενημερώθηκε την αυγή για τις δολοφονίες καθώς βρισκόταν στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, όπου πραγματοποιεί προεκλογική περιοδεία ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν σε περίπου τρεισήμισι μήνες.
"Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για τις δολοφονίες στην Ορόρα στο Κολοράντο από τον σύμβουλό του εσωτερικής ασφάλειας Τζον Μπρέναν στις 05:26 (τοπική ώρα, περίπου 12:26 ώρα Ελλάδος) το πρωί", δήλωσε ο εκπρόσωπός του Τζέι Κάρνεϊ.
Τη βαθύτατη λύπη του εξέφρασε για τις δολοφονίες αυτές και ο αντίπαλος του Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές, ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ.
"Προσευχόμαστε για τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων αυτήν την τραυματική και με μεγάλο πόνο στιγμή. Ελπίζουμε ότι ο υπεύθυνος αυτού του φρικτού εγκλήματος θα λογοδοτήσει γρήγορα ενώπιον της δικαιοσύνης", προσθέτει ο Ρόμνεϊ σε ανακοίνωσή του.
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου πενήντα τραυματίστηκαν από τα πυρά ενόπλου σε κινηματογραφική αίθουσα του Ορόρα, προαστίου της πρωτεύουσας του Κολοράντο, Ντένβερ, κατά τη διάρκεια πρεμιέρας της πιο πρόσφατης ταινίας του "Μπάτμαν" που κυκλοφόρησε, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.
Ένας ύποπτος συνελήφθη.

Διαβάστε περισσότερα κι εδώ: http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=18491
Keywords
Τυχαία Θέματα