ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ

11:10 26/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ, ο οποίος διορίσθηκε το 2008 από τον Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώτος μαύρος που έχει καταλάβει αυτό το αξίωμα, ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του εμφανώς συγκινημένος, στο πλευρό του Aμερικανού πορέδρου, του οποίου είναι στενός συνεργάτης.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τον άνθρωπο «που εργάσθηκε με πάθος για να γίνει το δικαιικό μας σύστημα το καλύτερο του κόσμου» περιορίζοντας «τις άδικες ανισότητες των ποινών» ή προωθώντας "εναλλακτικές στη φυλάκιση λύσεις».

Ομως, πάνω από
όλα, ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε τον αγώνα του για τα ατομικά δικαιώματα, για την «δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση» όλων ενώπιον του νόμου, «όποια και αν είναι η φυλή, η θρησκεία, το φύλο, οι πεποιθήσεις ή η αναπηρία τους».

Με δάκρυα στα μάτια, ο Ερικ Χόλντερ, ο πρώτος μαύρος υπουργός της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρθηκε στον Ρόμπερτ Κένεντι, το αδελφό του δολοφονημένου Προέδρου, ο οποίος χρημάτισε υπουργός Δικαιοσύνης πριν δολοφονηθεί και ο ίδιος το 1968. Υπογράμμισε δε πόσο υπήρξε για τον ίδιο πηγή έμπνευσης εξαιτίας του αγώνα του κατά το κίνημα για τα ατομικά δικαιώματα στο πλευρό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Στα 63 χρόνια του, ο Ερικ Χόλντερ θέτει έτσι τέλος σε μία 26χρονη καριέρα στην αμερικανική δικαιοσύνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα