ΗΠΑ: Μια γυναίκα από τη Σ. Αραβία νοσηλεύεται στη Βοστόνη

20:00 16/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Μια γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία, παντρεμένη με έναν φοιτητή, τραυματίστηκε την Δευτέρα στις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά τον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστόνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, καταδικάζοντας την επίθεση.

Η γυναίκα αυτή είναι σύζυγος ενός φοιτητή και έχει τη σαουδαραβική υπηκοότητα. "Ελπίζουμε ότι θα αναρρώσει, όπως και όλοι όσοι τραυματίστηκαν" δήλωσε ο πρίγκιπας Σαούντ αλ Φάισαλ μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι.

Νωρίτερα, η αμερικανική αστυνομία
είχε ανακοινώσει ότι ένας 20άχρονος Σαουδάραβας νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Βοστόνης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο τραυματίας δεν έχει συλληφθεί. Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές αν οι δηλώσεις του πρίγκιπα Φάισαλ αφορούν το ίδιο άτομο.

Ο πρίγκιπας εξέφρασε την "αλληλεγγύη των Σαουδαράβων στην τραγωδία" που σημειώθηκε στη Βοστόνη και τόνισε ότι η χώρα του καταδικάζει "όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες".

Οι 15 από τους 19 δράστες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον ήταν Σαουδάραβες.

Η αστυνομία τονίζει ότι δεν έχει συλλάβει κανέναν ύποπτο μέχρι στιγμής. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι οι αρχές δεν γνωρίζουν ποιος και γιατί διέπραξε την επίθεση, εάν την σχεδίασε κάποια τρομοκρατική οργάνωση, ξένη ή εγχώρια ή αν ήταν ενέργεια ενός μεμονωμένου ατόμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα