ΗΠΑ: Ανέλαβε καθήκοντα ο 109ος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

13:18 2/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Η Νέα Υόρκη έχει από χθες δήμαρχο τον Δημοκρατικό Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος διαδέχτηκε τον Ρεπουμπλικάνο Μάικλ Μπλούμπεργκ που έφερε τον τίτλο του «πρώτου πολίτη» της αμερικανικής μεγαλούπολης για δώδεκα χρόνια. Κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ο 109ος δήμαρχος της Νέας Υόρκης έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει και
διαφάνηκε, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, ότι θα βρίσκεται σε «αντίθετη κατεύθυνση» σε σχέση με αυτής που εφάρμοσε ο προκάτοχός του.

Παρουσία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο 52χρονος Μπιλ ντε Μπλάζιο έδωσε έμφαση στις «κοινωνικές ανισότητες» που απειλούν τη «συνοχή και την ηρεμία» της πόλης, όπως είπε.

Ο πανύψηλος νέος δήμαρχος τα Νέας Υόρκης υπήρξε σύμβουλος της Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον στην προεκλογική της εκστρατεία για τη Γερουσία. Γεννήθηκε ως Γουόρεν Βίλχελμ και ο πατέρας του, ο οποίος είχε αυτοκτονήσει, ήταν γερμανικής καταγωγής, αλλά άλλαξε το επίθετό του και πήρε αυτό της μητέρας του, που ήταν ιταλικής καταγωγής. Είναι παντρεμένος με την 59χρονη Αφροαμερικανίδα συγγραφέα και ακτιβίστρια Σιρλέιν Μακρέι και έχουν μια κόρη και ένα γιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα