ΗΠΑ: Αμοιβή για πληροφορίες σχετικά με την επίθεση στο προξενείο στην Βεγγάζη

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσφέρει αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης που είχε στόχο το 2012 το αμερικανικό προξενείο στην Βεγγάζη, στην Λιβύη, από την οποία είχαν χάσει την ζωή τους τέσσερις Αμερικάνοι, μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός πρεσβευτής.

Από τον Ιανουάριο φέτος προσφέρεται "αμοιβή που μπορεί να φτάσει έως και τα 10 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα επιτρέψουν
τη σύλληψη ή την απαγγελία κατηγοριών σε οποιονδήποτε εμπλέκεται στην επίθεση που έγινε στην Βεγγάζη τον Σεπτέμβριο του 2012", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα αυτής της υπόθεσης, δεν είχε δοθεί καμία δημοσιότητα στο θέμα αυτό της αμοιβής, αν και είχε αποφασιστεί ήδη από τον Ιανουάριο.

"Από τότε που έγινε η επίθεση αυτή είχαμε πει σαφώς ότι εμείς αναλαμβάνουμε την δέσμευση να οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης αυτούς που ευθύνονται. Και χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας" γι'αυτό, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα