Η προϊστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τις ελληνικές ομάδες

15:16 24/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο στο Καραϊσκάκη την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Αγγλοι μπορεί να μην βρίσκονται στην καλύτερη αγωνιστική τους κατάσταση, αλλά παραμένουν πάντα μία από τις πιο μεγάλες ομάδες στον κόσμο. Η παράδοση πάντως ευνοεί τους Αγγλους, καθώς σε 10 αναμετρήσεις με ελληνικούς συλλόγους μετρούν 8 νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ αγνοούν την έννοια της
ήττας!

Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν 4 φορές την Μάντσεστερ κι έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Το 2001 είχε αντιμετωπίσει τους «κόκκινους διάβολους» για το Τσάμπιονς Λιγκ και είχαν χάσει στο ΟΑΚΑ με 2-0 και στο Μάντσεστερ με 3-0.

Μία χρονιά αργότερα βρέθηκαν εκ νέου αντιμέτωποι στην κορυφαία διοργάνωση της γηραιάς Ηπείρου. Και τότε η Μάντσεστερ πέτυχε δύο νίκες. Εντός έδρας κέρδισε τον Ολυμπιακό με 4-0, ενώ στη Ριζούπολη η Μάντσεστερ είχε κερδίσει με 3-2, με το νικητήριο γκολ να το πετυχαίνει ο Σκόουλς στο 84'.

Από εκεί και πέρα, ο Αθηναϊκός είχε αποσπάσει λευκή ισοπαλία το 1991 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για το Κύπελλο Κυπελλούχων, ενώ το 2001 για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός είχε αναδειχτεί ισόπαλος στο ΟΑΚΑ με 1-1.

Οι νίκες της Μάντσεστερ χρονολογικά είναι: Το 1991 είχε κερδίσει 2-0 τον Αθηναϊκό, Το 2000 είχε κερδίσει στο Ολντ Τράφορντ τον Παναθηναϊκό με 3-1. Το 2003 είχε επιβληθεί του Παναθηναϊκόυ για το Τσάμπιονς Λιγκ εντός έδρας με 5-0, ενώ είχε κερδίσει με 1-0 και στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Τζιανλούκα Ρόκι. Ο 40χρονος Ιταλός διαιτητής, έχει βρεθεί τρεις φορές στο δρόμο ελληνικών ομάδων. Συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2009 στην ήττα της ΑΕΚ από την Μπενφίκα με 2-1 στην Λισαβόνα (όμιλοι Γιουρόπα Λιγκ), στην ήττα 1-0 του Παναθηναϊκού από την Σταντάρ Λιέγης το 2010 (φάση «16» Γιουρόπα Λιγκ) και στην ήττα 3-0 του Παναθηναϊκού από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, επίσης το 2010 (φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ).
Keywords
Τυχαία Θέματα