Η κυβέρνηση Μέρκελ, αρνείται να σχολιάσει, την πιθανή πώληση αρμάτων μάχης, στη Σ. Αραβία

03:16 19/6/2012 - Πηγή: E-Typos
Η γερμανική κυβέρνηση απέφυγε να σχολιάσει σήμερα τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον κυριακάτικο Τύπο και ανέφεραν ότι η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να προβεί σε μια μεγάλη αγορά υπερσύγχρονων αρμάτων Λέοπαρντ 2, ύψους έως και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Για την πώληση των αρμάτων από την κατασκευάστρια εταιρεία Kraus-Maffei Wegmann (KMW) θα πρέπει να δοθεί αρχικά άδεια από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, πρόεδρος του οποίου είναι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Παρόμοιες πληροφορίες είχαν δει και πέρσι το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στο Βερολίνο. Τότε γινόταν λόγος για πώληση 200-300 αρμάτων, ωστόσο την Κυριακή η εφημερίδα Μπιλντ αμ Ζόνταγκ ανέφερε ότι το Ριάντ εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει την παραγγελία και να αγοράσει 600-800 άρματα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ, ερωτώμενος για το θέμα, απάντησε μόνο ότι "για λόγους αρχής η κυβέρνηση δεν σχολιάζει". Αναλυτές αμυντικών θεμάτων υποστηρίζουν ότι η αγορά των αρμάτων μπορεί να στοιχίσει στους Σαουδάραβες 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων. Το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του ανέφερε ότι δεν έχει λάβει κανένα αίτημα για να δώσει άδεια εξαγωγής των αρμάτων ενώ και η εταιρεία KMW υποστηρίζει ότι η Σαουδική Αραβία δεν της έχει παραγγείλει άρματα.
Πέρσι η αντιπολίτευση είχε ασκήσει δριμεία κριτική στη σχεδιαζόμενη πώληση των αρμάτων επικαλούμενη την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία και το γεγονός ότι ο σαουδαραβικός στρατός συμμετείχε στην καταστολή των διαδηλώσεων στο γειτονικό Μπαχρέιν.
Keywords
Τυχαία Θέματα