Η Γερμανία καταδικάζει την εκτέλεση Βρετανού ομήρου από το ΙΚ

14:30 14/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ καταδίκασαν σήμερα την εκτέλεση του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς, που εργαζόταν σε ανθρωπιστική οργάνωση, από το Ισλαμικό Κράτος χαρακτηρίζοντάς την «απεχθή ενέργεια βάρβαρης βίας».

Η Μέρκελ εξέφρασε στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον τον «τρόμο» της μπροστά στην «αδικαιολόγητη ενέργεια των τρομοκρατών που πρέπει να τιμωρηθούν»
σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο της καγκελαρίου.

Από την πλευρά το επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας έγραψε σε μία ανακοίνωση: «Με τη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο των εικόνων αυτής της δολοφονίας, ένα ακόμη ταμπού καταρρίφθηκε με απαράδεκτο τρόπο».

«Εκεί όπου κυριαρχεί το Ισλαμικό Κράτος, δολοφονούν, βιάζουν, καίνε. Η διεθνής κοινότητα πρέπει αποφασιστικά να πολεμήσει ενάντια σε αυτό που αποτελεί μία απειλή για το Ιράκ, τις γύρω περιοχές και επίσης για εμάς».

Ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ εξέφρασε επιπλέον την ικανοποίησή του για τη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Παρίσι με αντικείμενο την ασφάλεια στο Ιράκ.

«Η πρωτοβουλία της Γαλλίας για μία συνάντηση στο Παρίσι πραγματοποιείται έγκαιρα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη μία στρατηγική για να πολεμήσουμε την απειλή που αντιπροσωπεύει το Ισλαμικό Κράτος» προσέθεσε ο ίδιος.
Keywords
Τυχαία Θέματα