Η IEA αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου

16:45 18/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Διεθνής Υπηρεσία Ενεργείας (IEA) στη μηνιαία εκθεσή της για την πετρελαϊκή αγορά που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αποκαλύπτει την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2013 και προειδοποιεί για τις επιπτώσεις πο θα έχει στις προοπτικές του τομέα ενεργείας της Αλγερίας η υπόθεση της σύλληψης ομήρων στη χώρα αυτή.
Η υπηρεσία αυτή που εδρεύει στο Παρίσι και απαρτίζεται από τις χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενεργείας, υπολογίζει πλέον στα 90,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την παγκόσμια ζήτηση
πετρελαίου για το 2013, δηλαδή 240.000 βαρέλια περισσότερα σε σχέση με τον Δεκέμβριο.
Αυτό αντιπροσωπεύει μια άνοδο της τάξης του 1% (ή 930.000 βαρέλια την ημέρα) σε σχέση με την πετρελαϊκή ζήτηση του 2012. Η ΙΕA δικαιολόγησε την αύξηση αυτή με μια επανεκτίμηση της πετρελαϊκής κατανάλωσης στα τέλη του 2012 και με τις προβλέψεις για μεγαλύτερη, απ' ό,τι στο παρελθόν, κινεζική ζήτηση.
Η ΙΕA εκτιμά εξάλλου ότι η σύλληψη ομήρων σε εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία "θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ενεργειακό τομέα της χώρας αυτής".
Η ΙΕA τονίζει ότι η παραγωγή αλγερινού αργού πετρελαίου ήταν σταθερή τον περασμένο μήνα, στα 1,18 εκατομμύρια δολάρια βαρέλια την ημέρα και ότι παρουσίασε μικρή μείωση κατά 15.000 την ημέρα στη διάρκεια του 2012 στα 1,17 εκατομμύρια βαρέλια.
Η υπηρεσία αυτή υπενθυμίζει τέλος ότι μετά "την απαγωγή και τη δολοφονία αλλοδαπών υπαλλήλων στις αλγερινές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Ιν Αμένας, σταμάτησε η εξόρυξη φυσικού αερίου και η παραγωγή συμπυκνωμάτων, η οποία υπολογίζεται στα 50.000 βαρέλια την ημέρα".
Keywords
Τυχαία Θέματα