Η FIFA δεν επιτρέπει στον Ρόσμπεργκ να φορέσει κράνος για το Μουντιάλ

15:19 17/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Την Κυριακή διεξάγεται στο Χοκενχάιμ το γερμανικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα και ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήθελε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου στο Μουντιάλ από τα «πάντσερ» φορώντας ένα κράνος ειδικά διακοσμημένο γι' αυτή την επιτυχία, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, λόγω των θεμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που ανέκυψαν από την επιθυμία του αυτή.

Ο -πρωτοπόρος της βαθμολογίας- οδηγός της Μερτσέντες, η οποία είναι χορηγός της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έδειξε στους 712.000 «ακολούθους» του στο Twitter
μια φωτογραφία από το κράνος που σκόπευε να φορέσει, το οποίο ήταν βαμμένο στα χρώματα της Γερμανίας, ενώ στην κορυφή του έφερε τέσσερα αστέρια και το τρόπαιο του Μουντιάλ. «Αυτή θα είναι η ειδική έκδοση του κράνους μου για το Χοκενχάιμ με το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σας αρέσει;» ρώτησε ο Γερμανός «πιλότος» τους φιλάθλους, οι οποίοι συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για τη νίκη 1-0 της «νατσιονάλμανσαφτ» επί της Αργεντινής στον τελικό της περασμένης Κυριακής.

Τα γερμανικά ΜΜΕ, ωστόσο, μετέδωσαν ότι το εν λόγω κράνος παραβίασε τα πνευματικά δικαιώματα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (FIFA) κι έτσι ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρόσμπεργκ, Γκέοργκ Νόλτε, επιβεβαίωσε πως δεν θα εμφανίζεται η εικόνα του τροπαίου. Παρ' όλα αυτά είπε ότι θα ετοιμαστεί μια νέα «έκδοση» του κράνους, το οποίο θα συνεχίσει να φέρει τα τέσσερα αστέρια που υποδηλώνουν τα τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα που έχει κατακτήσει η Γερμανία.
Keywords
Τυχαία Θέματα