Η FIBA Europe αναγνώρισε τη VTB League

14:47 19/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Επισήμως αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μπάσκετ (FIBA Europe) είναι πλέον η VTB League, ένα πρωτάθλημα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2008 και είχε ως πρωταρχικό στόχο τη συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων της ανατολικής Ευρώπης. Αν και η FIBA Europe είχε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, ήδη από το 2011, τη διαδικασία αναγνώρισης
της VTB League εκκρεμούσε η έγγραφη συγκατάθεσης της ρωσικής ομοσπονδίας. Έχοντας πλέον... στα χέρια της, τη συγκεκριμένη επιστολή από τη ρωσική ομοσπονδία, αλλά και πρόσφατες επιστολές συγκατάθεσης από όλες τις εθνικές ομοσπονδίες μπάσκετ της Ευρώπης, η FIBA Europe αναγνώρισε επισήμως το "status" της VTB League, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Εκτελεστικής Επιτροπής της, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, όπου διεξάγεται το Ευρωμπάσκετ. Καθώς, όμως στη VTB League συμμετέχει και μία ομάδα της Ασίας, η Αστάνα από το Καζακστάν, όπως ενημέρωσε η FIBA Europe, εκκρεμεί και η επίσημη αναγνώρισή της από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIBA).

Στη VTB League συμμετέχουν 20 ομάδες από εννέα χώρες και συγκεκριμένα Λοκομοτίβ Κουμπάν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ενισέι, Κίμκι, Νίζνι, Ούνιξ Καζάν, Κράσνι Οκτιάμπρ Βόλγκογκραντ, Κράσνε Κρίλια, Τριούμφ, Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία), Λιέτουβος Ρίτας, Νεπτούνας (Λιθουανία), Ντόνετσκ, Αζόβμας (Ουκρανία), Τούροβ (Πολωνία), Ρίγα (Λετονία), Τσμόκι Μινσκ (Γεωργία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Αστάνα (Καζακστάν) και Κάλεβ Ταλίν (Εσθονία).
Keywords
Τυχαία Θέματα