Γερμανοί ενισχύουν το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

23:16 30/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Μια νοητή γραμμή αλληλεγγύης ενώνει το Αμβούργο στη Γερμανία με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού στην Αθήνα, χάρη στις προσπάθειες της ομογενούς Καλλιόπης Μπραντστέτερ, το έργο της οποίας ενισχύουν Γερμανοί απλοί πολίτες, αλλά και εταιρίες.

“Οι περισσότεροι Γερμανοί είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν την Ελλάδα. Πολύ μικρό ποσοστό είναι αυτοί που έχουν άλλη γνώμη”, τόνισε, μιλώντας
στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Μπρανστέτερ, ψυχή του Συλλόγου Φίλων για την Ενίσχυση του Ελληνικού (Förder-und Freundeskreis Elliniko) , που έχει έδρα το Αμβούργο, ενώ τα περισσότερα μέλη του είναι Γερμανοί.

Γερμανός δικηγόρος και η παιδοψυχολόγος σύζυγος του του προσέφεραν 50.000 ευρώ για την ενίσχυση του Συλλόγου, θέλοντας να δώσουν κάτι πίσω στην Ελλάδα για τα όσα τους έχει προσφέρει στη διάρκεια των 35 χρόνων που την επισκέπτονται.

Εταιρίες χορήγησαν με μεγάλες εκπτώσεις υπερηχοκαρδιογράφους, ενώ σε δύο περιπτώσεις άγνωστοι επικοινώνησαν με δική τους πρωτοβουλία με την κ. Μπραντστέτερ και της πρόσφεραν 1.000 ευρώ ο καθένας τα οποία συγκέντρωσαν κατά το πάρτι των γενεθλίων τους, ζητώντας από τους φίλους τους να προσφέρουν χρήματα, αντί για δώρα.

Η αρχή έγινε τον Απρίλιο του 2013, όταν η κ. Μπραντστέτερ σκόπευε να καλέσει φίλους της και να τους ζητήσει να ενισχύσουν οικονομικά φιλανθρωπικό ίδρυμα. Εκείνη την περίοδο είχε συζήτηση με μια φίλη της για την άσχημη κατάσταση στην Ελλάδα στο χώρο της υγείας και διαβάζοντας για το θέμα, έμαθε για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Έκανε, λοιπόν, την γιορτή, από την οποία συγκεντρώθηκαν 3.500 ευρώ.

Τον Μάιο, ήρθε στην Αθήνα και αγόρασε με τα χρήματα αυτά φάρμακα και βρεφικές τροφές τα οποία και παρέδωσε η ίδια στο Ιατρείο και γνώρισε από κοντά τον καρδιολόγο, Γιώργο Βήχα και τους υπόλοιπους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε αυτό. Από τότε, όπως είπε η ίδια, απόκτησε έναν καινούργιο σκοπό στη ζωή της, να βοηθήσει το έργο του Ιατρείου.

Στο έργο του Συλλόγου συνδράμει και το ελληνικό προξενείο του Αμβούργου, το οποίο διοργάνωσε φιλανθρωπική συναυλία με Έλληνες σολίστ κλασικής μουσικής.

Η κ. Μπράντστέτερ ήρθε στην Γερμανία σε ηλικία 13 ετών, όταν οι γονείς της μετανάστευσαν από την Κατερίνη και είναι παντρεμένη με Γερμανό.

Ο Σύλλογος Φίλων για την Ενίσχυση του Ελληνικού στηρίζει την διοργάνωση του φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, με στόχο την ενίσχυση των δράσεων αλληλεγγύης, αλλά και τη δημιουργία συνεργασιών στους τομείς του πολιτισμού και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα