Γερμανία: Έληξε η ομηρία στο δημαρχείο του Ίνγκοστατ

19:57 19/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 21:33

Η ομηρεία στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολστατ της Βαυαρίας τερματίστηκε με επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, κατά την οποία ο ένοπλος τραυματίστηκε, ενώ οι δύο όμηροι που είχε συλλάβει, ένας άνδρας και μια γυναίκα, απελευθερώθηκαν, ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές.

Η ομηρεία έληξε περίπου εννέα ώρες αφότου άρχισε, λίγο πριν από τις 18:00 [19:00, ώρα Ελλάδας], όταν άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εξουδετέρωσαν τελικά τον άνδρα ο οποίος είχε εισβάλει το πρωί στο δημαρχείο της πόλης αυτής, η οποία βρίσκεται κοντά στο Μόναχο, και
είχε συλλάβει τρεις ομήρους. Ο άνδρας τραυματίστηκε, είπε πηγή της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Νωρίτερα, ο απαγωγές, που είχε πει σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την αστυνομία ότι ήταν οπλισμένος, είχε απελευθερώσει τον αντιδήμαρχο της Ίνγκολστατ, όπως μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ.

Το δραματικό επεισόδιο ανάγκασε την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να ακυρώσει την προγραμματισμένη μετάβασή της στη Βαυαρία, όπου επρόκειτο να μιλήσει σε δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις, η μία εκ των οποίων επρόκειτο να γίνει στην πόλη αυτή.

Εκτός της Ίνγκολστατ, η Μέρκελ επρόκειτο να μιλήσει στην πόλη Ρέγκενσμπουργκ, στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας. Συνολικά, η καγκελάριος πρόκειται να περιοδεύσει σε 50 πόλεις ως τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου. Στη Βαυαρία διεξάγονται κρατιδιακές εκλογές μία εβδομάδα πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές.

Αξιωματούχοι διευκρίνισαν όταν δεν υπάρχει καμιά σχέση ανάμεσα στην υπόθεση ομηρείας και την περιοδεία της Μέρκελ.

Ένας Βαυαρός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο 24χρονος απαγωγέας είχε εμμονή και παρακολουθούσε κρυφά τη γραμματέα του αντιδημάρχου.

Οι αρχές είχαν απομακρύνει όλους τους εργαζόμενους στο δημαρχείο, ένα κτίριο του 14ου αιώνα, και είχαν αποκλείσει την περιοχή.

Ο απαγωγέας, που σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές ήταν τρόφιμος μιας ψυχιατρικής κλινικής, είχε συλλάβει αρχικά τέσσερις ομήρους, όμως απελευθέρωσε έναν σχεδόν αμέσως και κατόπιν –περίπου πέντε ώρες μετά την έναρξη της ομηρείας– τον αντιδήμαρχο, Ζεπ Μίσλμπεκ, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Donau Kurier.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, σε βάρος του άνδρα είχε επιβληθεί πρόσφατα απαγόρευση εισόδου στο δημαρχείο, λόγω της εμμονής του με την δημοτική υπάλληλο, η οποία ήταν η μία από τους δύο τελευταίους ομήρους. Ο άνδρας είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους και οκτώ μηνών με αναστολή που μετατράπηκε σε νοσηλεία του σε ψυχιατρική κλινική εξαιτίας της παρενόχλησης της υπαλλήλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα