Γενικό "black out" στις συγκοινωνίες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη

18:22 24/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Προ των πυλών είναι, πλέον, το ενδεχόμενο για αυριανό μπλακ αουτ σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη.
Σήμερα, ακινητοποιημένα βρίσκονται έως τη λήξη της κυκλοφορίας τους, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ,
τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.
Για αύριο, Παρασκευή, χειρόφρενο σηκώνουν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ σε 24άωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το Σάββατο 26 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στον προαστιακό σιδηρόδρομο και στα τρένα, εφόσον η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την επίταξη.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς δηλώνουν ότι η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε διάλογο μαζί τους επέλεξε τον «αυταρχικό δρόμο» της επίταξης και διαμηνύουν πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν όσο διαρκεί η επίταξη των εργαζομένων.
Μάλιστα οι εργαζόμενοι του μετρό, οι οποίοι είναι κλεισμένοι στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, έχοντας και τη συμπαράσταση συναδέλφων τους από άλλα μέσα μεταφοράς, ανέφεραν ότι είναι σε συνεχή συνεννόηση με νομικούς προκειμένου να δουν τι μέλλει γενέσθαι από δω και στο εξής.
Επισημαίνουν, πάντως, πως με την απόφασή αυτή «δεν σταματάει το μένος και η οργή των εργαζομένων απέναντι σε όσους ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση που επιβάλλει η κυβέρνηση και οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση», συμπληρώνοντας πως η «τρομοκρατία της επίταξης δε θα περάσει».
Η ΠΟΣ κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί δεν επέλεξε τη συζήτηση με τους εργαζόμενους για την εξεύρεση λύσης, αλλά προτίμησε την οδό του αυταρχισμού για να εφαρμόσει μια άδικη και αντεργατική πολιτική, που οδηγεί τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις οικογένειές τους σε παραπέρα φτωχοποίηση, σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Τέλος, καλεί την κυβέρνηση, «συναισθανόμενη τις ευθύνες της απέναντι στον ελληνικό λαό, να ακυρώσει τα αυταρχικά μέτρα της επίταξης και να καλέσει τους εργαζόμενους σε διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων τους».
Με ανακοινώσεις τους, οι διοικήσεις των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ και ΣΤΑΣΥ, καταγγέλλουν την κυβέρνηση «για αυταρχική συμπεριφορά» και «συρρίκνωση της Δημοκρατίας».
«Αυτή η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να πολιτεύεται με αντιδημοκρατικό τρόπο χρησιμοποιώντας ως εργαλεία το φόβο, τους εκβιασμούς, τις απειλές και τη διαπόμπευση των εργαζομένων, προκειμένου να εφαρμόσει τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις της στους δανειστές, γι' αυτό και εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο σε μια αυταρχική συμπεριφορά», επισημαίνουν οι διοικήσεις των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ και ΣΤΑΣΥ.
Και καταλήγουν: «Είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση που μέρα με τη μέρα συρρικνώνει τη Δημοκρατία. Μόνο που λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα βρεθεί απέναντι, όχι μόνο στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, αλλά στο σύνολο της κοινωνίας και, κυρίως, όλων εκείνων που είναι και τα θύματα της πολιτική της».
Keywords
Τυχαία Θέματα