Γαλλία: Ο υπ. Εσωτερικών διαψεύδει ότι έχει συλληφθεί ο Μ. Μέραχ

16:35 21/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κλοντ Γκεάν διέψευσε ότι έχει συλληφθεί ο ύποπτος για τις δολοφονίες τριών παιδιών, τριών στρατιωτών και ενός ραββίνου στη νοτιοδυτική Γαλλία.

"Ο Κλοντ Γκεάν διαψεύδει τη σύλληψη του υπόπτου", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργού, Πιερ-Ανρί Μπραντέ.

Ο ύποπτος παραμένει ταμπουρωμένος σε ένα διαμέρισμα,
περικυκλωμένος από την αστυνομία.

Στο μεταξύ, από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητο ενός από τους αδελφούς του 23χρονου Μοχάμεντ Μέραχ.

Το όχημα στο οποίο εντοπίστηκαν οι εκρηκτικές ύλες ανήκει στον αδελφό του Μέραχ ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής τι είδους ήταν τα εκρηκτικά αυτά.

Νωρίτερα τα τηλεοπτικά κανάλια BFM TV και i-Tele μετέδωσαν ότι ο ένοπλος που πιστεύεται ότι ευθύνεται για τις δολοφονίες επτά ανθρώπων στη νοτιοδυτική Γαλλία συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία.

Αστυνομική πηγή που όμως δεν συνδέεται άμεσα με την έρευνα επιβεβαίωσε τη σύλληψη μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς, όμως αρκετές άλλες είπαν ότι δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Τα τηλεοπτικά κανάλια επικαλούνται αστυνομικές πηγές, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στο γαλλικό λαό το απόγευμα. Ο Σαρκοζί έχει μεταβεί στο στρατόπεδο Περινιόν της Τουλούζης, κοντά στο διαμέρισμα όπου κρυβόταν ο Μοχάμεντ Μέραχ και είχε προγραμματίσει να συναντηθεί με αξιωματικούς της αστυνομίας και με εκπροσώπους θρησκευτικών κοινοτήτων.

Ο κ. Σαρκοζί επισκέφθηκε και το νοσοκομείο της Τουλούζης όπου νοσηλεύονται, με σοβαρά τραύματα, ένας αλεξιπτωτιστής και ένας μαθητής του εβραϊκού σχολείου στο οποίο εξαπέλυσε επίθεση ο 23χρονος την περασμένη Δευτέρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα