Γ. Σαρρής: Κίνδυνος αποκλεισμού των ελλ. ομάδων από την Ευρώπη

19:44 27/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Για κίνδυνο αποκλεισμού της Εθνικής ομάδας και των ελληνικών συλλόγων έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, στη διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Σαρρής ενημέρωσε τους συμβούλους της Ομοσπονδίας ότι η FIFA και η UEFA έχουν ενημερωθεί τόσο προφορικά όσο και εγγράφως για τις ενέργειες της αντιπολίτευσης και τα ασφαλιστικά μέτρα για έκπτωση της διοίκησης
που κατέθεσαν οι ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς εις βάρος του νυν Δ.Σ., αίτηση που θα συζητηθεί αύριο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Σαρρής, αν τα ασφαλιστικά μέτρα γίνουν δεκτά και διοριστεί προσωρινή διοίκηση, το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε επίπεδο Εθνικής ομάδας και συλλόγων, θα αποβληθεί από τις τάξεις των δύο συνομοσπονδιών, με φυσική συνέπεια τον άμεσο αποκλεισμό της Εθνικής από την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, όπως και όλων των συλλόγων που πρόκειται να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όπως διέρρευσε από την ΕΠΟ, το μεσημέρι έφτασε στα γραφεία της Ομοσπονδίας έγγραφο από τη FIFA που ζητεί να αποσυρθούν τα ασφαλιστικά μέτρα ειδάλλως θα επιβληθούν κυρώσεις τόσο στην ΕΠΟ όσο και στις δύο Ενώσεις, με την αντιπολίτευση πάντως να αμφισβητεί την ύπαρξη αυτού του εγγράφου.

Υπενθυμίζεται ότι στην καταγγελία των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς καταγγέλλονται ότι:

Ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα βάσει του καταστατικού για τη θέση που κατέχει, δηλαδή πτυχίο ΑΕΙ και ξένης γλώσσας.

Τροποποιήθηκε ο Κανονισμός Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, με την υπογραφή του «ποδοσφαιρικού μνημονίου», κατά παράβαση των κανονισμών.

Η συγχώνευση Γ΄ και Δ΄ Εθνικής σε μία κατηγορία έγινε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου κατά παράβαση των κανονισμών.

Η σύμβαση με το ταξιδιωτικό πρακτορείο (Travel Plan) που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση και εφαρμόζεται από την παρούσα, δεν πέρασε από το Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Σε κάθε Δ.Σ της ΕΠΟ παρίστανται εκ περιτροπής πέντε αναπληρωματικά μέλη, η αποζημίωση των οποίων βαραίνει την Ομοσπονδία.
Keywords
Τυχαία Θέματα