Γ. Ρέτσος: Ζεσταίνονται οι μηχανές της ξενοδοχειακής βιομηχανίας

17:01 3/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Την εκτίμηση ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, που θα δώσει μια τονωτική ένεση στη ρευστότητα των ξενοδοχείων, εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Ρέτσος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι «οι μηχανές της ξενοδοχειακής βιομηχανίας έχουν ήδη ξεκινήσει και δειλά-δειλά αρκετά ξενοδοχεία ανοίγουν τις πύλες
τους» προκειμένου να είναι όλα έτοιμα και να υποδεχτούν το πρώτο μεγάλο ρεύμα τουριστών τον Μάιο, όπως ανάφερε ο κ. Ρέτσος. Είναι η πρώτη φορά που εφέτος τον Μάιο θα ανοίξουν τόσα πολλά ξενοδοχεία, ενδεικτικό της δυναμικής που έχει και εφέτος το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Ο κ. Ρέτσος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι από τον Μάιο τα περισσότερα ξενοδοχεία θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος των τιμών ο κ. Ρέτσος ανέφερε ότι, μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, οι τιμές στα ξενοδοχεία ισορρόπησαν, σε σχέση με τον κατήφορο του παρελθόντος και η αγορά λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Μάλιστα, κάποια συμβόλαια των Ελλήνων ξενοδόχων με τους Tour Operators είναι αυξημένα, σε μονοψήφιο νούμερο, ενώ το σημαντικό για τους Έλληνες ξενοδόχους είναι το γεγονός ότι τα Early Booking Bonus (εκπτώσεις στις τιμές των πακέτων) δεν αφορούν μήνες Μαΐου και Ιουνίου, όπως γινόταν πέρυσι, με ίδιο κόστος για τους Έλληνες επιχειρηματίες.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα