Γ. Ντάισεμπλουμ: Το δεύτερο εξάμηνο οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

14:19 20/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των υπουργών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια ακρόασής του ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε τη θετική πορεία στην οποία έχουν, λίγο- πολύ, εισέλθει όλες οι χώρες στις οποίες εφαρμόζονται προγράμματα οικονομικής προσαρμογής, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα σημείωσε ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα λήγει στο τέλος του έτους και ότι η Ευρωζώνη θα λάβει κατά το δεύτερο εξάμηνο τις αποφάσεις της σε σχέση με το ελληνικό δημόσιο χρέος.
Για
την Ελλάδα «μπορεί να υπάρχει ακόμη δρόμος, υπάρχουν όμως και αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός υπουργός και πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωζώνης, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί στη μορφή και το περιεχόμενο που θα μπορούσε να έχει ενδεχόμενη νέα οικονομική συνδρομή προς την Ελλάδα. Ανέφερε ότι ακούει «αισιόδοξες φωνές» από την πλευρά της Αθήνας πως δεν θα απαιτηθεί νέο Πρόγραμμα και δήλωσε πως αυτό θα ήταν ευκταίο. Αναγνώρισε ότι διαφαίνεται σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα, σημειώνοντας βεβαίως πως αυτό θα επικυρωθεί επισήμως από τις Βρυξέλλες στο τέλος του Απριλίου.
Ο πρόεδρος του Eurogroup αναφερόμενος στην άφιξη της τρόικας στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία το ταχύτερο δυνατό ούτως ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup τον Μάρτιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα