Γ. Μιχελάκης: Δικαίωση της ΝΔ για την στήριξη στη κυβέρνηση

14:55 9/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Θετικές χαρακτηρίζει τις εξελίξεις σχετικά με την ανταλλαγή των ομολόγων η ΝΔ, η οποία δηλώνει δικαιωμένη για τη στάση που κράτησε και τη στήριξη που παρείχε στη συγκεκριμένη αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου, στήριξη, χωρίς την οποία, όπως υποστηρίζει, το σημερινό αποτέλεσμα θα ήταν αδύνατο.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης επισημαίνει, όμως, πως η βιωσιμότητα
του χρέους δεν εξασφαλίζεται ούτε μόνο με το "κούρεμα", που, όπως τονίζει, έγινε αναπόφευκτο με τις πολιτικές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που ανέβασαν το χρέος από το 120% του ΑΕΠ το 2009 στο 170% σήμερα, αλλά ούτε και με την επιμήκυνση της αποπληρωμής, τα χαμηλότερα επιτόκια και τη νέα δανειακή συμφωνία, που δείχνουν και την τεράστια διαφορά σε σχέση με το Μνημόνιο του 2010.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, κάτι που, όπως τονίζουν στη ΝΔ, μπορεί να γίνει μόνο από μια νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε η χώρα να αξιοποιήσει, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, το χρόνο που κέρδισε και τις ευκαιρίες που υπάρχουν μπροστά της.
Keywords
Τυχαία Θέματα