Γ. Καραγκούνης: Όποιος δεν μας σεβαστεί θα το "πληρώσει"

22:10 11/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της FIFA παραχώρησε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος ετοιμάζεται να προσθέσει στο πλουσιότατο βιογραφικό του τη δεύτερη συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο 36άχρονος μέσος αναφέρθηκε στο αδάμαστο πνεύμα συναδελφικότητας που διακρίνει τα μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και έστειλε σαφή προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος αντίπαλος υποτιμήσει την ελληνική
ομάδα θα το πληρώσει.

Η συνέντευξη:

-Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 είναι προ των πυλών. Αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή σας. Πώς αισθάνεσαι;
«Νοιώθω έτοιμος. Αν έχεις ζήσει έστω και μία φορά την εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξέρεις πως είναι. Έχεις σίγουρα μόνο τρία παιχνίδια και πρέπει να παραμείνεις προσγειωμένος και συγκεντρωμένος στο στόχο, γιατί τα λάθη δεν επιτρέπονται».

-Μιλώντας ως αρχηγός της ομάδας, πόσο σημαντική είναι η προηγούμενη εμπειρία της Νότιας Αφρικής, το 2010, όπου αποκλειστήκατε στη φάση των ομίλων;
«Οι παραστάσεις που έχουμε σε αυτό το επίπεδο μπορεί να αποδειχθούν πλεονέκτημα αλλά υπάρχουν πολλοί παράμετροι, όπως η κατάσταση που θα βρίσκεται ο καθένας μας την ημέρα του αγώνα. Πρέπει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος, σε καλή κατάσταση σωματικά και ψυχολογικά. Μας περιμένουν μεγάλα παιχνίδια, σε ένα μεγάλο τουρνουά. Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα παίξουν το ρόλο τους».

-Ποιος είναι ο στόχος της Ελλάδας στη Βραζιλία;
«Βασικός στόχος μας είναι να μπούμε στην φάση των νοκ-άουτ αγώνων, κάτι που δεν έχουμε καταφέρει στο παρελθόν. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το πιο σημαντικό τώρα, λοιπόν, είναι αυτό που ακολουθεί με την Κολομβία. Η πρεμιέρα κόντρα σε μια επικίνδυνη ομάδα».

-Αν και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης πριν από δέκα χρόνια, η Ελλάδα δεν αναφέρεται συχνά μεταξύ των μεγάλων ομάδων. Σας ενοχλεί αυτό;
«Όχι ιδιαίτερα. Κάποιες φορές είναι καλό, γιατί είτε σέβονται, είτε όχι η αλήθεια φαίνεται μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί απαντήσαμε σε όλες τις κριτικές που δεχθήκαμε τα τελευταία δέκα χρόνια. Πιστεύω ότι όποιος δεν μας σέβεται θα το "πληρώσει". Δεν είναι καλό να μας υποτιμούν. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε. Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε μεγάλα πράγματα».

-Να μιλήσουμε λίγο για τη συντροφικότητα, το αίσθημα αδελφοσύνης στην ομάδα.
«Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα. Παίζουμε χρόνια μαζί και λειτουργούμε σαν σύνολο, που είναι πολύ σημαντικό. Περνάμε καλά μαζί. Απολαμβάνουμε μαζί τις επιτυχίες, ενώ μαζί αντιμετωπίζουμε και τις αποτυχίες. Ζούμε και αναπνέουμε σαν ομάδα, με έντονα συναισθήματα».

-Τι χαρακτήρα προσδίδει στην ομάδα ο Φερνάντο Σάντος; Πρέπει να είναι δύσκολο να διαδέχεσαι έναν θρύλο όπως ο Ότο Ρεχάγκελ.
«Βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας τέσσερα χρόνια. Τον ξέρουμε και μας ξέρει. Κάτω από τις οδηγίες του φτάσαμε στα προημιτελικά του Euro 2012 ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα επίτευγμα να βρίσκεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δούλεψε πάνω στο έργο που άφησε ο προηγούμενος προπονητής και με στοιχεία της δικής του φιλοσοφίας βρισκόμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας».
Keywords
Τυχαία Θέματα