Γ. Γρυσμπολάκης: Η ΑΕΚ πεθαίνει και χρειάζεται βοήθεια τώρα

Μία σειρά από λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ εξέθεσε ο Γιώργος Γρυσμπολάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ FM". Αναφέρθηκε σε μία σειρά επιλογών της διοίκησης με τις οποίες διαφώνησε, τόνισε ότι η παραίτησή του είναι (και) μία μορφή αντίδρασης στην εξέλιξη της υπόθεσης των υποψήφιων επενδυτών, ενώ εξέπεμψε κραυγή αγωνίας για το μέλλον της Ενωσης.
Εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του, ο Γρυσμπολάκης
είπε: «Αποχώρησα για τρεις συγκεκριμένους λόγους: εμείς εκλεχθήκαμε στο Δ.Σ. για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κι έχει περάσει από τότε ένας χρόνος με τις συνεχείς αναβολές. Αισθάνομαι μεγάλη αδυναμία να σηκώσω αυτό το τεράστιο βάρος. Αυτή την απόφαση την έχω πάρει από καιρό, απλώς περίμενα να εξελιχθούν τα πράγματα. Ένας ακόμη λόγος ήταν η ψήφιση του κ. Μώραλη στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Δεν έγινε Δ.Σ. για να αποφασίσουμε γι΄αυτό. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να στηρίζει τον Ολυμπιακό ή να παίρνει δανεικούς από εκεί. Είμαστε μια μεγάλη οντότητα. Υπάρχει η διαιτησία που δεν μας αντιμετωπίζει με σεβασμό, με αποτέλεσμα να χάσουμε πολλούς βαθμούς. Η διοίκηση της ΠΑΕ λειτουργούσε πάντα υποτονικά κι εγώ διαφωνούσα. Δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας. Δίνω στην ΑΕΚ, δεν παίρνω, γι΄αυτό κι έχω το σθένος να φύγω. Δεν γίνεται να συνεισφέρεις όσο μπορείς να συνεισφέρεις και να σε βρίζουν κι από πάνω».
Υπογράμμισε ακόμη ότι, αν και είχε τη θέση του α΄ αντιπροέδρου, ο ρόλος του ήταν... διακοσμητικός: «Δεν ξέρω ποιος αποφασίζει, πάντως δεν αποφασίζω εγώ και το Δ.Σ.. Ο ισολογισμός της ΠΑΕ δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου χωρίς να τον έχω υπογράψει. Το απόγευμα κάναμε συμβούλιο για να μας παρουσιάσουν τον ήδη δημοσιευμένο ισολογισμό, για να τον πάνε τη Δευτέρα στη νομαρχία και να μη φάμε πρόστιμο. Αναγκάστηκα να το υπογράψω για το καλό της ΑΕΚ. Το καλοκαίρι αποφασίστηκε ένας σχεδιασμός του ποδοσφαιρικού τμήματος κι εμείς στο Δ.Σ. δεν είχαμε καμία ανάμειξη. Είναι δυνατόν να μαθαίνω από τις εφημερίδες ποιον παίκτη ή ποιον προπονητή θα πάρουμε; Δεν έχω γνωρίσει καν τον Λίνεν, να μας πει τα προβλήματα που υπάρχουν. Γι΄αυτό κι έχουμε αυτά τα προβλήματα στα αποδυτήρια».
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των υποψήφιων επενδυτών, ο Γρυσμπολάκης τόνισε: «Κάποιος έπρεπε να κάνει μία διαμαρτυρία. Η αντίδρασή μου είναι μία μορφή πίεσης προς την πλευρά του κ. Βιντιάδη. Δεν είναι δυνατό η ΑΕΚ να πεθαίνει και εμείς να κοιτάμε. Κάποιος πρέπει να αντιδράσει. Εγώ που δεν έχω καμία εξάρτηση από κανέναν, μπορώ να βγω και να τα πω. Αυτή τη στιγμή δεν έχει αλλάξει κάτι στο θέμα του Βιντιάδη, αλλά η ΑΕΚ χρειάζεται τώρα βοήθεια. Αν δεν πάρει φορολογική κι ασφαλιστική ενημερότητα δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Εμείς του λέμε να κάνει μία ταμειακή διευκόλυνση κι εμείς να του κάνουμε εκχώρηση. Ο κ. Βιντιάδης πρέπει να κάνει κάτι τώρα. Η ΑΕΚ πεθαίνει. Πρέπει να μας πει, μπαίνει ή δεν μπαίνει; Θέλουμε μια απάντηση, είτε θετική είτε αρνητική. Εμείς δεν κρύψαμε τίποτα. Του είπαμε ποιες είναι οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ. Η ΑΕΚ χρωστά γύρω στα 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 23 εκατ. ευρώ, το 70% δηλαδή, είναι προς το ελληνικό δημόσιο. Το ήξερε και το ξέρει».

Ο Γ. Κοντοές ζήτησε να μείνει ελεύθερος

Το οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο που ταλαιπωρούν την ΑΕΚ, έχει άμεση επίπτωση και στους παίκτες της ομάδας, ενώ ειδικότερα επηρεάζει περισσότερο αυτούς τους ποδοσφαιριστές, που ηλικιακά είναι σε θέση να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ενας απ΄αυτούς είναι και ο Γιάννης Κοντοές, ο οποίος μιλώντας στην ρουμανική εφημερίδα «Gazeta Sporturilor» αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ.
Παράλληλα, ο έμπειρος άσος, επιβεβαίωσε το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για την απόκτηση του από την Στεάουα Βουκουρεστίου, εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στον ρουμανικό σύλλογο, ωστόσο ξεκαθάρισε πως θα προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση, εφ΄όσον λήξει ομαλά η συνεργασία του με την «Ένωση».
Οπως έγινε γνωστό και πέρα από τα όσα δήλωσε, ο Κοντοές κατέθεσε προσφυγή για να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα