Γ. Μπαρτζώκας: Δεν θα πάρουμε παίκτη στη θέση του Σίμονς

Ο Ολυμπιακός θα περιμένει τον Σίμονς, μετά τον τραυματισμό του Αμερικανού στον ώμο, όπως δήλωσε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με την πολωνική Ζιέλονα Γκόρα στο ΣΕΦ (15/11, 19:00).
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε λέγοντας: «Αύριο ολοκληρώνουμε τον α΄ γύρο της Ευρωλίγκας. Ελπίζουμε με μια καλή και πειστική εμφάνιση
και με νίκη. Αυτήν την στιγμή κοιτάμε δύο πράγματα. Το ένα είναι ο αντίπαλος. Οπως κάθε αντίπαλος στην Ευρωλίγκα, απαιτεί σεβασμό. Δεν είναι αμελητέα πoσότητα. Είναι μια ομάδα που έχει συνηθίσει να κερδίζει στο πρωτάθλημά της. Το δεύτερο είναι να καλύψουμε το κενό, εκτός του Μαυροειδή που είναι μόνιμο. Καταρχήν να πούμε πως η λάμψη της Ευρωλίγκας αποτελεί πολύ μεγάλο κίνητρο για κάθε παίκτη. Το να παίζεις απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης είναι έξτρα κίνητρο. Έχει κάποιους Πολωνούς διεθνείς με ικανότητα, αλλά και ξένους που της δίνουν ποιότητα. Της έφυγε ο Χοτζ, που ήταν βασικός και πήγε στην Κάχα, αλλά και πάλι έχει ποιότητα. Υπάρχουν ειδικές συνθήκες στο παιχνίδι. Η Ζιέλονα έχει πιθανότητες να περάσει, ευχαριστιούνται τα ματς και παίζουν με μεγάλο κίνητρο. Αν εμείς, όμως, είμαστε όπως πρέπει, νομίζω θα κερδίσουμε και δεν θα μας βάλει προβλήματα η αντίπαλός μας, κάτι που είναι και το ζητούμενο. Είναι σημαντικό ότι έχουμε αρχίσει με τέσσερις νίκες. Είμαστε σε διαφορετική φάση από πέρσι. Βέβαια η περσινή εμπειρία μας έδειξε πως, εάν έχεις δυσκολίες από την αρχή και τις αντιμετωπίζεις θετικά, μπορεί να έχεις κέρδη στο μέλλον. Φτάσαμε στο φάιναλ φορ και ήμασταν έτοιμοι. Βέβαια, ο όμιλος μας δεν είναι εύκολος. Είναι ένας αρκετά ισορροπημένος όμιλος, με ομάδες όπως η Μπάγερν και η Μάλαγα, που τις έχουμε εκτός έδρας στο δεύτερο γύρο. Στο μυαλό μας τώρα θέλουμε να κάνουμε “rotation”. Δεν θέλουμε να παίζει κανείς πάνω από 25 λεπτά, μην ξεχνάτε πως πολλοί παίκτες μας είναι διεθνείς και είχαν αρχίσει προετοιμασία από τον Ιούλιο. Εμείς κοιτάμε να απλώσουμε το ρόστερ μας, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε κανέναν και θέλουμε να τους έχουμε όλους έτοιμους πιο μετά, στο TOP-16, να είναι στο ίδιο επίπεδο φόρμας αν γίνεται».
Ο Μπαρτζώκας δήλωσε σχετικά με τον τραυματισμό του Σίμονς: «Η εισήγησή μου στη διοίκηση ήταν να μην πάρουμε παίκτη. Δεν έχουμε πρόθεση να πάρουμε παίκτη, θέλουμε να πάμε όπως είμαστε. Η απουσία του Σίμονς είναι μεγάλη. Σκεφτείτε πως και οι προπονήσεις μας είναι πολύ δυνατές και σε κάποια σημεία είναι πιο δυνατές από κάποια παιχνίδια ελληνικού πρωταθλήματος και ορισμένες φορές σε επίπεδο αγώνα Ευρωλίγκας. Η βελτίωση του Μπέγκιτς, που καθημερινά βελτιώνει την φυσική του κατάσταση, αλλά και η βελτίωση του Αγραβάνη, μας κάνει αισιόδοξους».
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο γόνατο ο Δημήτρης Μαυροειδής: «Καταρχήν για τον Μαυροειδή είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος. Από πέρσι μπήκε σε μια διαδικασία. Αυτή τη στιγμή έχει πρόβλημα υγείας και γι' αυτό άλλωστε δεν παίζει. Για εμάς η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τους αθλητές μας. Ποτέ δεν πιέζουμε κάποιον να παίξει. Ο Δημήτρης βρίσκεται σε μια διαδικασία και καθημερινά προσπαθεί να βελτιώσει το σώμα του και το πόδι του. Για εμάς λοιπόν είναι μια απουσία και θα τον περιμένουμε όσο χρειάζεται για να γίνει καλά. Είναι διαφορετική η περίπτωση του Μαυροειδή με εκείνη του Βασιλόπουλου, είναι δύσκολο ψυχολογικά. Την ώρα που αρχίζουν οι συμπαίκτες του να κάνουν προπόνηση, εκείνος πηγαίνει στο γυμναστήριο για ενδυνάμωση, χωρίς να έχει επικοινωνία με τους συμπαίκτες του και συναγωνισμό. Είναι πολύ δύσκολο. Εμείς αυτό που ζητάμε πάνω από όλα είναι η υγεία για τους αθλητές. Και πέρσι είχαμε πληγεί αρκετά από τραυματισμούς».Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Κώστα Σλούκα: «Ο Σλούκας δεν έχει κάτι “πονηρό”, αλλά κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί για να είναι απόλυτα έτοιμος στη συνέχεια».
Στο τέλος απάντησε σε όσους... ανησυχούν για το αήττητο του Ολυμπιακού φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Δεν υπάρχει κανένα έξτρα άγχος από το γεγονός πως είμαστε αήττητοι έως τώρα. Φυσικά και θέλουμε συνέχεια να κερδίζουμε και, εάν χάσουμε, θα στενοχωρηθούμε. Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις ότι ο Ολυμπιακός φορμαρίστηκε νωρίς. Μπορείτε να δείτε ότι πολλοί παίκτες τώρα βρίσκουν σιγά-σιγά τη φόρμα τους. Ο Λο είχε μείνει εκτός λόγω τραυματισμού, ο Λοτζέσκι και αυτός μπήκε αργότερα στην προετοιμασία. Ο Σπανούλης ήρθε με τραυματισμό από την Εθνική, μετά έπαθε γαστρεντερίτιδα. Ο Πέτγουεϊ έμεινε εκτός από το ματς με τη Μπάγερν και ο Μπέγκιτς είχε πρόβλημα στη μέση. Απλά νιώθω πως τα παιδιά έχουν μεγαλύτερο ταβάνι. Όταν παίζουμε εκτός έδρας είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, το έχουμε πει ξανά αυτό. Με τη Σιένα κάναμε ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια. Τεχνικά ίσως να κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι. Είμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο, χωρίς κάποιοι από τους παίκτες μας να είναι σε top επίπεδο».

Στην Ελλάδα θα παραλάβει το βραβείο «Τζουζέπε Σάκα» ο Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορία του Αθλητισμού για νέους έως 35 ετών στα Διεθνή Βραβεία Τζουζέπε Σάκα και κατ' εξαίρεση θα βραβευτεί στην Ελλάδα, πριν από τον αγώνα με τη Γαλατασαράι στο ΣΕΦ, στις 28 Νοεμβρίου.

Η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: «O καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας, Βασίλης Σπανούλης, Διεθνής νικητής στην κατηγορία του Αθλητισμού για νέους έως 35 ετών, από τα Διεθνή Βραβεία Τζουζέπε Σάκα με έδρα εκδηλώσεων το Βατικανό, θα βραβευθεί στη χώρα μας, την Πέμπτη 28/11/203 στο ΣΕΦ, πριν από το τζάμπολ του αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού-Γαλατασαράι.

Η βράβευση θα γίνει από τον δημοφιλή Έλληνα σκηνοθέτη με διεθνή αναγνώριση Γιάννη Σμαραγδή (Μέλος της Επιτροπής Προεδρίας) και την Ελληνίδα Γενική Γραμματέα, Αρχαιολόγο – Επικοινωνιολόγο, Βίκυ Μπαφατάκη με Παγκόσμιο Βραβείο στον τομέα της Επικοινωνίας (2005), παρουσία των Προέδρου των Διεθνών Βραβείων Τζουζέπε Σάκα, Αιδεσιμότατου – Καθηγητή Πανεπιστημίου Μπρούνο Λίμα και του εκπροσώπου νεολαίας της Προεδρίας, Φαμπρίτσιο Μαρσίλι.

Η απόφαση ελήφθη κατ’ εξαίρεση, θέλοντας να τιμηθεί ο αθλητής στην πατρίδα του, στην χώρα που γέννησε το αθλητικό ιδεώδες και το "ευ αγωνίζεσθαι".

Μετά το πέρας του αγώνα θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο χώρο συνεντεύξεων του ΣΕΦ, από την Προεδρία των Βραβείων, τον τιμώμενο Βασίλη Σπανούλη και τον Χρήστο Σταυρόπουλο, Γενικό Διευθυντή του Ολυμπιακού».
Keywords
Τυχαία Θέματα